Under morgonen offentliggjorde Viaplay att man vill ta in nyemissioner till en summa av fyra miljarder SEK. Nu störtdyker företagen på börden.

Viaplay sänder UFC och Superior Challenge

Viaplay, som befinner sig i en kris, planerar att skaffa fyra miljarder kronor genom nyemissioner enligt ett pressmeddelande från företaget. Detta kommer att genomföras genom två olika metoder: en riktad nyemission till stora aktieägare och en företrädesemission, enligt rapporter från Dagens Industri. Enligt samma har aktien rasat med  83 procent.

En nyemission är när ett företag skapar och släpper ut nya aktier för att få in mer kapital. Det görs av olika anledningar, såsom att finansiera företagets tillväxt, minska skuldbördan eller genomföra specifika investeringsprojekt. De nya aktierna erbjuds vanligtvis till befintliga aktieägare eller allmänheten till ett förbestämt pris under en specifik tidsperiod. Genom att genomföra en nyemission kan företaget öka sitt kapital och förbättra sin ekonomiska situation. Det är ett sätt för företag att skaffa nytt kapital utan att ta lån eller öka befintliga skulder.

Streamingtjänsten är en viktig plattform för många MMA-fans ute i landet. Den svenska organisationen Superior Challenge har länge varit en nära samarbetspartner med företaget och framförallt sänder man även UFC via tjänsten. Man sänder även internationella boxningsgalor och stod tidigare värd för PFL MMA. Numera sänds den sistnämnda organisationen via DAZN.

Viaplay har tidigare fått ta emot kritik från fans när de valt att sända vissa av UFC:s galor som PPV-event. Trots att fansen redan betalar en månadsavgift för att ta del av UFC:s event.

Det återstår att se om den ovannämnda krisen kommer påverka svenska fans möjligheter att ta del av UFC och andra MMA-organisationens sändningar.

The post Viaplay störtdyker på börsen appeared first on MMA & UFC NYHETER – SVERIGE.

Dela