UFC:S lätt tungviktsmästare, Alex Pereira, är ingen främling för att rädda dagen för UFC, och han dokumenterade ögonblicket när han gjorde det för andra gången år 2024.

Alex Pereira går huvudmatch på UFC 303

Pereira kommer att möta den tidigare mästaren Jiri Prochazka i en returmatch i den nya huvudmatchen på UFC 303. Eventet äger rum den 29:e juni på T-Mobile Arena i Las Vegas. Titelmatchen i lätt tungvikt tillkännagavs bara 16 dagar innan den ska äga rum. Den ersätter den ursprungligen planerade huvudmatchen mellan Conor McGregor och Michael Chandler efter att McGregor tvingats dra sig ur på grund av en okänd skada.

Pereira tävlade senast på UFC 300, i april tidigare i år. Då knockade brasilianaren Jamahal Hill i första ronden av huvudmatchen för att behålla sin titel och sitt bälte i viktklassen. ”Poatan” gick in i matchen med en bruten tå och bröt ytterligare en tå under sin seger över Hill. Pereira säger att han är redo och ”redo att slåss” mot Prochazka för andra gången.

I deras första möte stoppade Pereira Prochazka med slag i första ronden för att erövra det vakanta lätt tungviktsbältet i huvudmatchen på UFC 295 i november förra året.  36-åriga Pereira står med ett professionellt MMA-facit som lyder 10-2-0. Åtta av dessa matcher har ägt rum under UFC:s flagg.

Se ögonblicket när Pereira mottog telefonsamtalet för att se hans reaktion – tillsammans med medlemmar av hans team – i videon nedan. Via Pereiras YouTube-kanal.

The post VIDEO: Alex Pereira räddar UFC 303 efter Conor McGregors skada appeared first on MMA & UFC NYHETER – SVERIGE.

Dela