Ännu en skandalomsusad match blev det när Chris Weidman besegrade Bruno Silva under nattens UFC.

Brutala ögonpetningar gav Chris Weidman vinsten

Direkt efter den kontroversiella matchen mellan Nursulton Ruziboev och Sedriques Dumas, där den sistnämnde signalerade ögonpetning utan att få gehör från domaren, kom samma sak att upprepas. Denna gången ännu tydligare. Ett regelbrott, missat av domaren, som direkt leder till ett avslut.

Chris Weidman, 39 år gammal, klev in i buren för att möta en annan veteran i Bruno Silva. Mycket av matchen hölls stående. Weidman hade övertaget med fin distanshantering och mycket sparkar. In i den tredje och sista ronden hade han ett förmodat överta på 2-0. Men det som kunde blivit en välbehövlig vinst på CV:et kom istället att bli en ifrågasatt sådan.

De båda hade under matchens gång blivit varnade då de tenderade att hålla ut sina fingrar, något som i andra ronden resulterade i ett kort avbrott. Weidman tog inte till sig av varningarna och mot matchens slut satte han inte bara en, utan två gånger sina fingrar i ögonen på Silva. Silva föll till marken hållandes för sina ögon, men domaren lät det fortgå och Weidman blev tilldelad en TKO efter att ha följt upp med ground and pound.

Chris Weidman is an eye poking machine

Clear DQ#UFCAtlanticCity pic.twitter.com/fQj6jd2QBU

— Kenny Okoye (@TruthfulUfcFan) March 31, 2024

Not the Deadly Double Eye poke mix #UFCAtlanticCity
Not ruling this a no contest is criminal pic.twitter.com/py2MoLBSov

— Walooosh (@Wal000sh) March 31, 2024

Twitter rasande

Efter matchen påstod Weidman att Silva inte borde ha kastat sig mot marken ifall han blivit petad i ögat, utan att han borde visat det på ett annat sätt. Detta ledde till mycket kritik från tittare världen över.

Chris Weidman after dropping his opponent via lobotomy: #UFCAtlanticCity pic.twitter.com/MKGAs5SmqU

— MacMally (@MacMallyMMA) March 31, 2024

Is this the NEW best method to win a UFC fight? #UFCAtlanticCity pic.twitter.com/qb35dzeUSf

— aybo (@400aybo) March 31, 2024

Med två exempel på ögonpetningar under samma kväll, hur tycker du att UFC bör göra för att motverka liknande händelser i framtiden?

The post VIDEO: Chris Weidman vann via dubbel ögonpetning – motståndaren rasande appeared first on MMA & UFC NYHETER – SVERIGE.

Dela