Under natten till söndag gick Josefine Lindgren Knutsson sin första match i UFC. Läsaren kan ta del av matchrapport och resultat i artikeln nedan.

Josefine Lindgren Knutsson ställdes mot Marnic Mann

Efter mycket om och men ägde UFC-debuten till sist rum. Från en seger i Dana White’s Contender Series som inte resulterade i ett kontrakt, till ett sent inhopp och därefter en motståndare som drog sig ur matchen. Till sist ställdes Lindgren Knutsson mot amerikanskan Marnic MannT-Mobile Arena i Las Vegas.

Rond 1

Knutsson träffade hård tidigt. Mann sökte nedtagning tidigt, men blev själv neddragen till kanvasen. Mann greppade tag om svenskans ben och amerikanskan fick flera hårda slag i huvudet från positionen. Knutsson träffade med en benspark mot motståndarens torso. Mann försökte sig på ett kast, men hamnade själv med ryggen mot kanvasen. Amerikanskan intog half-guard. Knutsson var aktiv med slag och fick en verbal varning av matchdomaren att inte träffa sin motståndares bakhuvud. Svenskan passerade till sidokontroll och därifrån till full mount. Knutsson arbetade med armbågar och Mann försökte hålla fast svenskan för att förhindra hennes ground and pound.

Tydlig första rond till Knutsson.

Opportunity knocks!

@JosefineThunder makes her Octagon debut weeks after her #DWCS appearance NEXT! #NocheUFC pic.twitter.com/M0dUX7V5rv

— UFC Europe (@UFCEurope) September 16, 2023

Rond 2

Mann stängde distansen tidigt och tryckte upp Knutsson mot burens vägg. Svenskan tog sig loss och avfyrade slag och ett knä mot amerikanskan. Knutsson satte en kombination och missade knappt med en hög spark. Mann hade svårt att hitta ett svar på Knutssons offensiv. Svenskan tryckte upp Mann mot burens vägg. Knutsson släppte loss igen och Mann hade fortsatt inget svar.

Ronden avslutades med Knutsson i en dominant position. Från full mount skickade svenskan i väg ground and pound och matchdomaren tog en ordentligt titt. Något avslut blev det dock inte och drabbningen gick till en tredje rond.

Rond 3

Offensiven fortsatte i den tredje ronden. Knutsson fällde Mann till kanvasen och den sistnämnda hamnade i half-guard. Knutsson förbättrade sin position till full mount, men Mann kunde ta sig upp för första gången i matchen. Hon befann sig dock strax på kanvasen igen. Något avslut blev det dock inte i matchen.

mann missed a spinning attack so knutsson showed her how its done #UFCNoche pic.twitter.com/xZNWe2uvb7

— FIGHT FIEND (@FIGHT_FIEND) September 16, 2023

Resultat

Josefine Lindgren Knutsson besegrade Marnic Mann via enhälligt domslut (30-24, 30-25, 30-27)

27-åriga Knutsson står nu med ett totalt matchfacit som lyder 7-0-0.

Announcing her arrival with a 30-24 scorecard!

Total domination as @JosefineThunder makes her Octagon debut! #NocheUFC pic.twitter.com/xfsvMk2kCW

— UFC Europe (@UFCEurope) September 16, 2023

The post VIDEO: Josefine Lindgren Knutsson DOMINERADE i Las Vegas appeared first on MMA & UFC NYHETER – SVERIGE.

Dela