Finlands Makwan Amirkhani åkte på sin fjärde raka förlust under Oktagon 58.

Makwan Amirkhani avslutad på Oktagon

Den tjeckiska organisationen Oktagon MMA har snabbt kommit att bli en av de ledande arrangörerna i Europa. Med flera svenska fighters som Samuel Bark, Sahil Siraj, Nermin Hajdarpasic och Alexandra Andersröd har det kommit att etableras en stark nordisk scen där. Dessutom fick ovan nämnda sällskap av Finska Makwan Amirkhani nyligen.

Han var en del i sextonmannaturneringen som även Siraj deltog i. De båda åkt ut i första rundan, men Amirkhani fick en chans till. Detta gick dock inte vägen då han fastnade i ett stryp mot Turkiets Attila Korkmaz. Det som ledde upp till avslutet var en galen slam där ”Mr Finland” hängde upp och ner för att sedan kastas till marken. Se sekvensen nedanför:

Big submission victory

Attila Korkmaz gets the finish in the first fight of the night.

He used open scoring to his advantage and stopped Amirkhani to seal the victory #OKTAGON58

https://t.co/TVP7NaDRbZ & DAZN pic.twitter.com/kYHxkJ50BM

— OKTAGON MMA (@OktagonOfficial) June 8, 2024

Fjärde raka förlusten

Det går fortsatt tufft för 35-åringen med andra ord. De här blir hans fjärde raka förlust, detta efter att ha blivit släppt av UFC efter två vinster av sju möjliga på sina sista tre år i organisationen. Idag har han ett sammanställt matchfacit på 17 vinster och 11 förluster.

När han kom till UFC för 9 år sedan var det med mycket hajp som han snabbt utmärtke sig själv. I debuten avslutade han sitt motstånd via ett hoppknä på bara åtta sekunder i rond ett. Därefter följde två vinster, en förlust mot Arnold Allen för att sedan komma tillbaka i vinstkolumnen med två raka. Därefter började dock den nedåtgående spiralen som ännu pågår.

Är det dags för Makwan att gå i pension?

The post VIDEO: Makwan Amirkhani slammad och avslutad – fjärde raka förlusten appeared first on MMA & UFC NYHETER – SVERIGE.

Dela