Efter en jämn finalmatch fick svenske Rafael Kveldstad domslutet mot sig. Förlorat guld men vunnet silver när VM i Serbien drar sig mot sitt slut.

Kveldstad förlorar finalen – På tveksamt domslut

Med resterande svenskar eliminerade gick Rafael Kveldstad upp mot Tjeckiens Tagir Muchmudov i striden för guldet. En jämn match där båda hade sina stunder gick i slutändan till Muchmudov.  De tre ronderna visade sig svårdömda då en av domarna gav segern till Kveldstad. Bland annat reagerade en av kommentatorerna på svenskens sänkta hand när resultatet lästes upp. Han var tydlig med sitt missnöje över domslutet då han tyckte att Kveldstad gjort vad som krävts för att ta hem det.

Därmed är VM slut för det svenska landslaget. Trots viss framgång på damsidan blir det bara Kveldstad som får komma hem med en medalj. Värt att nämnas är nivån på motståndet, där flera mötte tidigare Europa- och världsmästare.

Nina Nikolija Milosevic vinner guld

Svensk-serbiska Nina Nikolija Milosevic har redan kammat hem både EM- och VM guld till Sverige, men valde i år att representera sitt Serbien. Efter att ha tagit sig till final blev hennes motståndare tvungen att dra sig ur på grund av en skada, vilket betyder att Nina vinner guld ännu en gång.

Kimura träffade henne i höstas för ett videoreportage. Där berättade hon att planen var en övergång till proffs-MMA inom en snar framtid. Kanske är det nu, efter två vunna världsmästerskap, vi ser henne ta nästa steg i karriären? Se hela videoreportaget här.

The post VM i Serbien: En svensk på pallplats appeared first on MMA & UFC NYHETER – SVERIGE.

Dela
Generated by Feedzy