Wolf Fight Promotion 5: Apex Kalmar IF överklagar Daniel Karlssons vinstMMA & UFC NYHETER – SVERIGE

I samband med helgens Wolf Fight Promotion 5 ställdes hemmafavoriten Daniel Bergström mot en debuterande Daniel Karlsson. Nu har resultatet i matchen överklagats.

Klappade Daniel Karlsson?

Under den gångna lördagen ägde den första MMA-galan i Kalmar rum. I huvudmatchen ställdes Bergström mot Karlsson. Bergström inledde matchen starkt och hotade med flera submissions. Hemmasonen försökte sig på rear-naked chokes, en triangel och en armbar. I matchens andra rond fick Karlsson ett tidigt övertag. Efter flera omgångar av ground and pound från Karlssons sida valde matchdomaren att kliva emellan.

Enligt uppgifter till Kimura har Bergströms förening – Apex Kalmar IF – skickat in en överklagan till Svenska MMA Förbundet (SMMAF). Enligt Apex Kalmar IF cirkulerar det videomaterial som tyder på att Karlsson klappade redan i matchens första rond. I samband med en armbar signerad Bergström. En eventuell klapp uppmärksammades inte av matchdomaren.

Nu är det upp till SMMAF att utreda om det rör sig om ett misstag från matchdomaren eller om beslutet var korrekt och resultatet kommer kvarstå. Kimura kommer återkomma i frågan när SMMAF har tagit ställning till överklagan.

Ta del av den ovannämnda sekvensen i klippet nedan.

The post Wolf Fight Promotion 5: Apex Kalmar IF överklagar Daniel Karlssons vinst appeared first on MMA & UFC NYHETER – SVERIGE.

Dela