Nyheter


Zvonimir Kralj inför Muay Thai for Life: ”Jag får nytändning”

Publicerat 4 oktober, 2023

By Sebastian Vendel-Martinez

Foto: Stev BonhageEfter snart två års frånvaro är äntligen den karismatiske Göteborgstungviktaren Zvonimir ”The Croatian Sensation” Kralj (7-5) tillbaka för en ny match! 

I augusti blev det klart att GBG MAC:s Kralj bokats för ett möte med den kanadensiske thaiboxningsmästaren Hassan Oseini på Muay Thai for Life (MTFL) 6.0: Unite Against Cancer den 28 november. 

Tiden ifrån både bur och ring har utan tvekan haft en effekt på Kralj, men det har också skapat en längtan samt en elektricitet som fått igång honom på ett helt nytt sätt inför MTFL.

– Ju mer det närmare sig, ju mer positivt nervös blir jag, det blir pirr i magen, jag får nytänding ju närmare det kommer matchen, berättar Kralj för Maximum Sports systersida Frontkick.online. Jag tränar hårdare, tränar mer och mer fokuserat. Det var längesen jag var i en fajt nu.

Läs mer: Här streamar du Bellator MMA i Sverige – helt gratis

”Har alltid älskat striking” 

MTFL 6 är som numera införstått en välgörenhetsgala där intäkterna går till Cancerfonden. Utöver flera toppmatcher i thaiboxning så är det också många stora artister och kändisar som kommer att närvara under eventet. 

Välgörenhetsaspekten gav Kralj extra driv och motivation för att ta matchen i MTFL.

– Det är väldigt kul, det var det som drev mig lite extra. Det blir nytta med nöje och doneras pengar. Jävla skitcancer som drabbar många, det är många i min familj som drabbats och det är inte kul. Så det är jävligt fint med den här galan.

Kralj kommer utan tvekan att ha stödet från publiken på Partille Arena, men hans kanadensiske motståndare har definitivt övertaget vad gäller erfarenhet inom thaiboxning. 

Det blir onekligen en stor utmaning, men en välkommen sådan.

– Jag har alltid älskat striking! Jag möter en K1-kille från Kanada, så det blir en tuff motståndare. Han har 20-30-40 matcher, slår och sparkar, det kommer smälla!

Oseini har fina meriter inom kickboxning, thaiboxning och boxning. Kralj är en orädd fighter som aldrig ens gått tiden ut i MMA och som gärna lämnar allt i buren. 

Allt bäddar för en intensiv drabbning i tungvikt där fansen troligtvis blir de största vinnarna. 

Läs mer

Svenska UFC- och MMA-matcher 2023: Guide, Schema och RyktenKhamzat Chimaev med oväntat besked i natt: ”Jag vill ha fajten”Lista: Sveriges 10 bästa proffsboxare 2023

Hur går det för Zvonimir Kralj mot Hasan Oseini? 

Se till att kolla in vår engelskspråkiga systersida Frontkick.online och prenumerera på vår YouTubekanal för de bästa svenska kampsportsvideorna! 

ANNONS

Inlägget Zvonimir Kralj inför Muay Thai for Life: ”Jag får nytändning” dök först upp på Maximum Sports | Ditt hem för allt om MMA och fighting!.

Dela