Nyheter


Avslöjade UFC precis en hemlig titelmatch?

Publicerat 17 juli, 2023

By Sofia GembelLäckte precis UFC på Facebook att vi kommer få se Alexander Pereira och Jan Blachowicz slåss om titeln i lätt tungvikt på UFC 291 delade huvudmatch?

Den världsledande MMA-organisationen UFC anordnar ännu en stor gala den 30 juli (svensk tid), där både huvudmatchen och den delade huvudmatchen är titelmatcher!

Huvudmatchen är en titelmatch i lättvikt mellan Dustin Poirier (29-7) och Justin Gaethje (25-4).

Och nu, är det officiellt att även i den delade huvudmatchen står en titel på spel!

Läs mer: Här streamar du Bellator MMA i Sverige – helt gratis

Vem blir den nya titelmästaren i lätt tungvikt?

Polacken Blachowicz har vi inte sett i buren sen december 2022 då han mötte Magomed Ankalaev på UFC 282. Här slogs de om bältet i lätt tungvikt och resultatet blev split draw.

Pereira däremot, såg vi sist i april då han ställdes i en revanschmatch mot Israel Adesanya. När de möttes gången innan så vann Pereira titeln i mellanvikt, men nu i april tog Adesanya bältet från honom genom KO (slag) i andra ronden.

Även Blachowicz har tidigare ställts mot Adesanya, på UFC 259. Här gjorde Blachowicz ett titelförsvar i lätt tungvikt och han vann matchen genom enhälligt domslut. 

Men Pereira och Blachowicz har inte mött varandra tidigare. Pereira kommer med ett matchfacit på 7-2, och Blachowicz sitter på sina siffror 29-9-1. Polacken har alltså gått mer än fyra gånger så många matcher än vad brasilianaren har. Erfarenheter att gå matcher må vara betydelsefullt där inne i oktagonen, men Pereira är ju en publikfavorit av en anledning med sina många avslut via KO. 

Läs mer

Svenska UFC- och MMA-matcher 2023: Guide, Schema och RyktenKhamzat Chimaev med oväntat besked i natt: ”Jag vill ha fajten”Lista: Sveriges 10 bästa proffsboxare 2023

Vem tror du går hem med titeln i lätt tungvikt?

Se till att kolla in vår engelskspråkiga systersida Frontkick.online och prenumerera på vår YouTubekanal för de bästa svenska kampsportsvideorna! 

ANNONS

Inlägget Avslöjade UFC precis en hemlig titelmatch? dök först upp på Maximum Sports | Ditt hem för allt om MMA och fighting!.

Dela