Nyheter


Cory Sandhagen når imponerande milstolpe – efter helgens överkörning

Publicerat 8 augusti, 2023

By Sebastian Vendel-MartinezI helgen kunde Cory Sandhagen rada upp sin tredje raka seger i UFC:s bantamviktsdivision, efter att ha totalt dominerat Rob Font i fem ronder med sin brottning och grappling. 

Det var en prestation som drog fram många burop från den rastlösa publiken, men Sandhagen lyckades totalt stänga ner allt som Font hade offensivt. 

Nu har en användare på Reddit använt sig av ufcsts.com samt UFC:s hemsida för att framställa matcher där en fighter fått 100% av sina nedtagningar. 

Genom att ha fått sju utav sju nedtagningar och med hela 19:38 minuter av kontrolltid i en enstaka match hamnar Sandhagen enligt den statistiken på andraplats efter legendaren Georges St-Pierre – som leder med att ha fått in elva utav elva nedtagningar och säkrat hela 20:34 minuter utav kontrolltid. 

Det finns fighters som har fått fler nedtagningar med vad gäller att ha 100% säkerhet med alla nedtagningar så ligger Sandhagen på andraplats för mest kontrolltid. 

Läs mer: Här streamar du Bellator MMA i Sverige – helt gratis

Lär vara borta i ett halvår 

Dessvärre kommer det med allra största sannolikhet dröja tills Sandhagen återvänder till buren. 

Efter matchen mot Font kunde Sandhagen avslöja att han skadat sin triceps tidigt i den första ronden – något som ledde till hans brottningstunga taktik. Han har blivit tilldelad en medicinsk avstängning på hela 180 dagar, men skulle kunna godkännas för match tidigare av en läkare. 

I skrivande stund ligger Sandhagen på fjärdeplats i UFC:s ranking i batnamvikt. Andraplacerade Sean O’Malley kommer härnäst att utmana Aljamain Sterling om titeln, men oavsett vad som händer kan Sandhagens skada samt prestation som inte var särskilt publikvänlig innebära att det dröjer innan han bokas för en titelmatch. 

Läs mer

Svenska UFC- och MMA-matcher 2023: Guide, Schema och RyktenKhamzat Chimaev med oväntat besked i natt: ”Jag vill ha fajten”Lista: Sveriges 10 bästa proffsboxare 2023

Vem borde Cory Sandhagen möta härnäst? 

Se till att kolla in vår engelskspråkiga systersida Frontkick.online och prenumerera på vår YouTubekanal för de bästa svenska kampsportsvideorna! 

ANNONS

Inlägget Cory Sandhagen når imponerande milstolpe – efter helgens överkörning dök först upp på Maximum Sports | Ditt hem för allt om MMA och fighting!.

Dela