Nyheter


Flera svenskar klara för norska MMA-galan – tre går titelmatch!

Publicerat 23 mars, 2023

By Sebastian Vendel-Martinez

Nu har fyra svenskar kommer att tävla på Gorilla Fight Club 2!

Foto: Patrik PerssonGorilla Fight Club (GFC) 2 äger rum i Grebbestad, Sverige nära den norska gränsen och fyra svenskar är nu officiellt annonserade för galan.

Tidigare har det varit klart att Allstars Millie Eriksson kommer att tilldelas en match om den vakanta titeln i damers bantamvikt. Hittills har motstånd inte funnits för henne. 

De tre andra svenskarna som annonserats för galan har dock fått motståndare. 

Läs mer: Här streamar du Bellator MMA i Sverige – helt gratis

Slog igenom på förra galan – nu återvänder Göteborgsfenomenet

GBG MMA:s Hanna Palmqvist slog igenom för många på GFC där hon mötte den erfarne Gävlefightern Jessica Andersson. Palmqvist briljerade och vann ett solklart domslut som satte henne på kartan. Sedan dess har hon gått vidare till att framgångsrikt representera det svenska MMA-landslaget. Palmqvist kommer att ställas mot norska Anna Boldireva från Evolve Academy. 

På lördag kommer Nissafors Fight & Fitness Dennis Fränberg att ta sig an Ola Jacobsson på Wolf Fight Promotion 6. I ett flertal matcher har Fränberg uppvisat en underhållande fightingstil med segrar över Leonard Jonsson och Eni Begotaraj. Fränberg kommer att möta Ahmad Edelbijev, som har representerat det norska MMA-landslaget, om den vakanta mellanviktstiteln. 

Sist men definitivt inte minst så kommer den regerande welterviktsmästaren; Alexander Håkansson från GBG MMA, att göra sitt första titelförsvar. Håkansson är en av Sveriges bästa amatörer och kommer försvara titeln mot Norges Martin Aftret

Läs också:

Svenska UFC- och MMA-matcher 2023: Guide, Schema och RyktenKhamzat Chimaev med oväntat besked i natt: ”Jag vill ha fajten”Lista: Sveriges 10 bästa proffsboxare 2023

Vilka andra svenskar vill du se tävla på Gorilla Fight Club 2? 

ANNONS

Inlägget Flera svenskar klara för norska MMA-galan – tre går titelmatch! dök först upp på Maximum Sports | Ditt hem för allt om MMA och fighting!.

Dela