Nyheter


Khamzat om möte med Colby Covington: ”En enkel match!”

Publicerat 23 mars, 2023

By Sebastian Vendel-MartinezDen svenske UFC-stjärnan Khamzat ”Borz” Chimaev (12-0) anser att den tvåfaldige titelutmanaren Colby Covington (17-3) undvikit honom. 

Nyligen talade Covington ut om påståendet att han nekat match mot Khamzat hela fyra gånger. Covington dementerade allt och menade på att Khamzat även ljugit på sin religion. 

Under gårdagen gästade Khamzat The MMA Hour och menade på att han aldrig nekat en match mot den antagonistiska tvåfaldige titelutmanaren. 

– För mig är det en enkel match, sade Khamzat. Stilistiskt sett för mig är det en enklare match. Jag är en mycket bättre grappler än honom, en bättre brottare än honom, min striking också, hårda slag. Han har snackat om kondition. Hur kommer han använda sin kondition? Hur kommer han ta ner mig?  Hur ska han skada mig? Han är en liten pojke. Han är rädd. 

– Det är därför han börjar säga ”jag fick aldrig erbjudandet” när killar går upp [en viktklass]. Varför snackade du inte om det innan? En dag innan sa Dana White ”Khamzat flyttar upp dagen efter börjar [Covington] snacka om mig. Varför snackade han inte om det en vecka tidigare? 

Läs mer: Här streamar du Bellator MMA i Sverige – helt gratis

En match är ytterst osannolik 

Det ständiga tjafset och munhuggande mellan Khamzat och Covington hade kunnat bygga upp en otroligt framemotsedd match mellan de. Det är två av UFC:s största stjärnor och de har en stor dragningskraft hos olika MMA-fans. 

Nu verkar dock Khamzat vara på väg upp till mellanvikt medan Covington ser ut att få nästa chans på welterviktstiteln. 

Sist Khamzat försökte klara welterviktsgränsen missade han vikten med över fyra kilo. Det var en av de avgörande faktorerna som ny skjutsar svensken upp till mellanvikt. 

Allt kan dock hända i MMA och hur osannolikt det än är så kan man inte utesluta en framtida match mellan Khamzat och Covington. 

Läs också:

Svenska UFC- och MMA-matcher 2023: Guide, Schema och RyktenKhamzat Chimaev med oväntat besked i natt: ”Jag vill ha fajten”Lista: Sveriges 10 bästa proffsboxare 2023

Tror du att Khamzat Chimaev och Colby Covington någonsin möts? 

ANNONS

Inlägget Khamzat om möte med Colby Covington: ”En enkel match!” dök först upp på Maximum Sports | Ditt hem för allt om MMA och fighting!.

Dela