Nyheter


Forne mästaren Chris Weidman reagerar på ”respektlös” behandling från UFC

Publicerat 18 augusti, 2023

By Sebastian Vendel-MartinezUFC 292 äger rum nu i helgen där Aljamain Sterling försvarar bantamviktstiteln mot Sean O’Malley. Dessutom kommer den forne mellanviktsmästaren Chris Weidman att återvända mot Brad Tavares.

Det blir en avgörande match för Weidman som återvänder efter ett brutalt benbrott i en match mot Uriah Hall.

I två år har Weidman rehabiliterat sin skada och han har brottats med bland annat en infektion som förhindrade hans återhämtning. 

Läs mer: Här streamar du Bellator MMA i Sverige – helt gratis

”Jag sätter min kropp på spel”

Nu hamnar Weidman på underkortet för att ta sig an Tavares – men den forne mästaren är inte nöjd med sin placering på matchkortet. 

– Det är lite respektlöst, för att vara ärlig. Jag tänker inte låtsas att det inte är, berättade Weidman för ESPN. Liksom, jag var ute i två år men en skada – jag bröt mitt ben på kanvasen på en UFC pay-per-view – det första matchkortet sedan COVID, fullt packad arena i Jacksonville. Jag sätter min kropp på spel och så sätter de mig på ett underkort? 

– Jag kommer visa: detta är en dålig idé. Vet du vad? Det funkar säkert bättre för alla i slutändan eftersom det blir lite mer motivation. 

Tavares är favorit hos oddsmakarna och det återstår att se om Weidman kan motbevisa alla tvivlare. 

Läs mer

Svenska UFC- och MMA-matcher 2023: Guide, Schema och RyktenKhamzat Chimaev med oväntat besked i natt: ”Jag vill ha fajten”Lista: Sveriges 10 bästa proffsboxare 2023

Vinner Chris Weidman på UFC 292?

Se till att kolla in vår engelskspråkiga systersida Frontkick.online och prenumerera på vår YouTubekanal för de bästa svenska kampsportsvideorna! 

ANNONS

Inlägget Forne mästaren reagerar på ”respektlös” behandling från UFC dök först upp på Maximum Sports | Ditt hem för allt om MMA och fighting!.

Dela