-Artikeln är skriven i samarbete med Unibet –

Natten till söndag smäller det. UFC 292 toppas av två titelmatcher och läsaren kan ta del av tips inför eventet i artikeln nedan.

Aljamain Sterling möter Sean O’Malley i huvudmatchen för UFC 292

I huvudmatchen väntar en spännande drabbning mellan Aljamain Sterling och Sean O’Malley. Den förstnämnda är regerande bälteshållare i bantamviktsklassen och det sistnämnda kommer gå sin första titelmatch i UFC. Sterling vann bältet på grund av att motståndaren använde sig av en otillåten teknik, men har genomfört tre lyckade titelförsvar sedan dess. O’Malley har kämpat sig till en titelmatch genom att besegra den tidigare mästaren Petr Yan via delat domslut. Många anser att den sistnämnda vann den matchen, men O’Malley gjorde hursomhelst en bra match och stod för en imponerande insats. Om O’Malley vinner blir han den först UFC-mästaren som fått sitt kontrakt med organisationen via sitt deltagande i Dana White’s Contender Series.

Undertecknad misstänker dock att vi inte kommer få se någon ny mästare efter helgens huvudmatch. Sterling är okej när det kommer till stående fighting, men hans styrka ligger i grappling. O’Malley är kreativ när det kommer till striking, men likt många fighters med sådan striking tar det stopp mot viktklassens elit. Sterling har ett tillräckligt starkt fight-IQ för att inte agera vårdslöst när det kommer till stående striking. ”Suga Sean” kommer heller inte kunna använda sig av sina sparkar i lika stor utsträckning som mot andra motståndare, eftersom det kommer öppna upp luckor för Sterlings nedtagningar.

O’Malley har aldrig ställts mot någon av Sterlings kaliber när det kommer till kamp på kanvasen. Sterling kommer heller inte känna sig helt bekväm med en stående fight och därför sikta på en tidig nedtagning. Väl på kanvasen misstänker undertecknad att det kommer bli en lätt mach för den regerande mästaren. Avslutet kommer antagligen tidigt via en submission. Troligtvis en rear-naked choke. Vi garderar oss och ger Sterling samtliga fem ronder på sig att hitta avslutet.

Aljamain Sterling vinner via avslut – 2.12 gånger insatsen tillbaka.

Neil Magny kan skrälla mot Ian Garry

Oddsmakarna har köpt hajpen bakom de 25-åriga irländare Ian Garry. Talangen kommer kliva in i buren som storfavorit mot veteranen Neil Magny.

Garry har inlett sina fem första matcher i UFC med fem raka vinster. I sina tre första matcher ställdes han mot, i sammanhanget, okända namn. Därefter väntade två vinster mot relativt respekterade namn i form av Kenan Song och Daniel Rodriguez. Ingen av dessa har dock ställts mot lika hårt motstånd som Magny. Ingen av dessa har heller någon större erfarenhet av profilerade matcher. Magny har tillhört UFC sedan 2013 och har vinster mot ett gäng respekterade namn som exempelvis Kelvin Gastelum och Carlos Condit. Han är bra på att gå till domslut och han är bra på att vinna jämna matcher. Magny har absolut en toppnivå som inte når upp till eliten i UFC, men befinner sig Garry där i nuläget?

Som många hajpade och unga talanger tycker Garry om att kliva framåt tidigt och söka avslutet. Det uppskattas av fansen och är effektiv mot många dussinfighters, men fungerar sällan mot sportens elit. Åtta av irländarens tolv vinster har kommit via avslut. Endast ett av dessa avslut kom dock via submission, vilket är viktigt att ha med sig inför helgens drabbning.

Magny har ställts mot tuffare strikers än Garry och har ändå hållit sig kvar i matchen utan att avslutas. På 38 matcher har amerikanen endast blivit avslutad via slag  vid tre tillfällen. Undertecknad håller det som troligt att matchen kommer hållas stående och att drabbningen kommer gå till domslut. I ett sådant scenario är Magny, som allt som oftast går jämna matcher, en för stor underdog. Här kan jag absolut se en skräll framför mig.

Neil Magny vinner matchen – 4.90 gånger insatsen tillbaka.

Läsaren kan ta del av matchkort, sändningstider och ytterligare odds här. Missa inte heller Soffcoacherna inför galan. Vi drar igång 21:00 på lördagskvällen med Tiktok-stjärnan Megic Mike som specialgäst.

The post Odds och speltips inför UFC 292: Åker hajpade talangen på pisk? appeared first on MMA & UFC NYHETER – SVERIGE.

Dela