Det har nu annonserats att Georges St-Pierre och Demian Maia kommer att mötas i en episk match vid UFC Fight Pass Invitational 6 den 14 december detta år.

Georges St-Pierre möter Demian Maia i december

Det är en lämplig matchning då herrarna möts inom grappling och anses vara två av de främsta grapplers i UFC:s historia och även är i liknande ålder.

Organisationen annonserade tidigare i månaden att legendaren Georges St-Pierre skulle göra en comeback i en professionell grapplingmatch i december. Det var dock osäkert vem som skulle välkomna han tillbaka till mattan. Detta fick fansen att börja spekulera som längtat efter den forne UFC-dominantens comeback i 6 år.

Det fanns en rad olika möjliga motståndare för St-Pierre och flera av dessa hade velat möta den tidigare welter och mellanviktsmästaren. St-Pierre gav även själv oddsen för flera av alternativen. En som dock konstigt nog inte nämndes var Demian Maia. St-Pierre sade dock att hans första lista av alternativ var mycket lång så det är möjligt att han kan ha glömt bort Maia.

Den tidigare UFC-titelutmanaren Maia annonserade dock idag matchen via Twitter:

Every now and then, something comes up that still does really motivate you.
Grappling @GeorgesStPierre will be a huge challenge & great motivation.
You GSP are one of the greatest competitors ever, whom I respect a lot. I’m game! Looking forward to competing at @ufc invitational.

— Demian Maia (@demianmaia) July 20, 2023

The post Georges St-Pierres motståndare annonserad appeared first on MMA & UFC NYHETER – SVERIGE.

Dela