Nyheter


Superbrottaren Bo Nickal fortsätter såga Khamzat: ”Jag dödar den killen”

Publicerat 21 juli, 2023

By Sebastian Vendel-Martinez

Foto: Stev BonhageDen amerikanske brottningsstjärnan Bo Nickal (5-0) är en av de hetaste talangerna i UFC:s mellanviktsdivision och han ser inte svenske Khamzat Chimaev (12-0) som ett hot på brottningsmattan. 

I en intervju på Michael Bispings podcast Believe You Me berättade Nickal vad han tycker om Khamzats brottning. 

– Om vi hade kört en brottningsmatch så hade det varit ett skämt, det hade liksom tagit slut via submission på 60 sekunder, jag dödar den killen. Det hade inte ens varit konkurrenskraftigt men i en MMA match är det ett annat spel. 

Detta är inte den första gången Nickal har talat om ett potentiellt möte med Khamzat.

I oktober förra året gjorde Nickal ett inlägg på Twitter där han menade på att han föddes för att briljera i MMA och att en match mot Khamzat kommer att hända förr eller senare. 

Läs mer: Här streamar du Bellator MMA i Sverige – helt gratis

Båda två obesegrade i UFC 

Nickal gjorde sin UFC-debut i mars i år och avslutade Jamie Pickett via submission i den första ronden. Han återvände på UFC 290 tidigare i månaden där han tog sig an UFC-nykomlingen Val Woodburn och vann via knockout – återigen i den första ronden. 

Khamzat blev i veckan bokad för sin första mellanviktsmatch sedan 2020 och kommer att ställas mot den forne titelutmanaren och rivalen Paulo Costa på UFC 294 i oktober. 

I dagsläget är Khamzat rankad på fjärdeplats i UFC:s welterviktsranking och vid seger mot den sjunderankade mellanviktare Costa lär svenske skjuta i rankingen. 

För Nickal återstår troligtvis enbart ett fåtal segrar innan han också befinner sig i mellanviktsklassens toppskikt. 

Läs mer

Svenska UFC- och MMA-matcher 2023: Guide, Schema och RyktenKhamzat Chimaev med oväntat besked i natt: ”Jag vill ha fajten”Lista: Sveriges 10 bästa proffsboxare 2023

Tror du att Bo Nickal och Khamzat Chimaev möts i UFC? 

Se till att kolla in vår engelskspråkiga systersida Frontkick.online och prenumerera på vår YouTubekanal för de bästa svenska kampsportsvideorna! 

ANNONS

Inlägget Superbrottaren fortsätter såga Khamzat: ”Jag dödar den killen” dök först upp på Maximum Sports | Ditt hem för allt om MMA och fighting!.

Dela