Nyheter


Historiska tungviktsfajten blir av!
Fury vs Usyk – Det här vet vi

Publicerat september 29, 2023

By Philip Dersén

Det har snackats och spekulerats i all oändlighet, men nu ska det till slut vara helt klart. Tyson Fury möter Oleksandr Usyk i Saudiarabien där samtliga tungviktstitlar kommer att stå på spel. Fury bekräftar – ”Signed”

Det var under fredagskvällen som bilderna började att publiceras. Allt ifrån promotorn Top Rank till Tyson Fury själv kommunicerade ut budskapet via sina sociala medier, att allt ska vara påskrivet och klart. Den brittiska tungviktsmästaren var i förhandlingar med Ukrainas Oleksand Usyk tidigare under året men utan några framsteg. Något de bevisligen fått till under september månad, då de nu ska vara helt överens kring den efterlängtade megafajten. Enligt bilderna som publicerats kommer matchen att ta plats i Saudiarabien. 

Måste ta sig förbi Francis Ngannou

Tyson Fury ska under nästa månad möta den förre detta UFC-mästaren Francis Ngannou i en boxningsmatch. Även den matchen kommer att gå av stapeln i Saudiarabien, men ser på förhand ut som en enkel match för Fury. Oleksandr Usyk gick så sent som i slutet av augusti en tuff match mot britten Daniel Dubois på en stor gala i Polen. Trots att Dubois imponerade under matchen, lyckades Usyk försvara sina bälten genom ett avslut i den 9:e ronden. 

Läs också:

Svenska UFC- och MMA-matcher 2023: Guide, Schema och RyktenKhamzat Chimaev med oväntat besked i natt: ”Jag vill ha fajten”Lista: Sveriges 10 bästa proffsboxare 2023 Rankar: Sveriges 10 bästa boxningstalanger

 

Har aldrig tidigare hänt

Än så länge är det oklart om matchen kommer att bli av redan under 2023. Men det står klart att det blir en historisk drabbning som saknar motstycke. Den som går segrandes från matchen kommer att ha samtliga tungviktsbälten runt sin midja. Det har hittils aldrig skett under eran där det samexisterar 4 olika VM-titlar. 

 

ANNONS

Inlägget Historiska tungviktsfajten blir av! Fury vs Usyk – Det här vet vi dök först upp på Maximum Sports | Ditt hem för allt om MMA och fighting!.

Dela