Artikeln innehåller sponsrat innehåll.

I sommar är det dags för en sensationell match som definitivt kommer att skriva historia. Den 20 juli möter legendaren Mike Tyson (50-6) den YouTubern och boxaren Jake Paul (9-1) i en match som utlovas bli en av de mest sedda i modern boxning. Trots en åldersskillnad på 30 år och Tysons långa frånvaro från proffsmatcherna är spänningen och förväntningarna inför denna kontroversiella match stor.

Hur ska den relativa nykomlingen och amatören Jake Paul stå sig mot den enormt mycket mer erfarna veteranen Mike Tyson? Är det rimligt att matcha en så mycket yngre boxare mot en så mycket äldre? Är det här spektaklet ett värdigt slut på Tysons karriär – och är det värdigt för proffsboxningen med den här typen av matcher?

Åsikterna går såklart isär, men bettingmarknaden är redan i full gång och i tider när man kan betta på vad som helst blir denna match en höjdpunkt. Oddsen har redan börjat diskuteras flitigt bland fans och spelare världen över. Oavsett om du gillar matchingen eller inte så testar den än en gång gränserna för vad som är möjligt inom boxningen och erbjuder också en fascinerande möjlighet för spelare att delta i en historisk händelse.

MIKE TYSONS KARRIÄR
Mike Tyson föddes 1966 i Brooklyn, New York och är en av boxningsvärldens mest ikoniska figurer. Han blev historisk när han 1986 endast 20 år gammal kröntes till den yngsta tungviktsmästaren någonsin.

Med sin oöverträffade kraft och aggressivitet dominerade ”Iron Mike” ringen under 1980-talet och han vann sina första 19 proffsmatcher genom knockout – och många matcher avgjordes redan under den första ronden. Tysons karriär nådde en topp när han 1987 vann WBA-, WBC- och IBF-titlarna. Detta var en bedrift som cementerade Tysons plats som en av boxningens absolut största.

Tyson fortsatte att försvara sin titel några gånger till innan han den 11 februari 1990 i Tokyo mötte den tungt nederlagstippade James ”Buster” Douglas. Till hela boxningsvärldens stora förvåning, lyckades Douglas avsluta matchen genom att knocka Tyson i den tionde ronden. Detta resultat betraktas som en av de mest minnesvärda händelserna inom modern idrottshistoria, särskilt med tanke på att Tyson vid den tiden ansågs vara oövervinnerlig. Fram till den här förlusten hade Tyson gått 37 matcher, och vunnit dem alla, varav 33 genom knockout!

Dock kom Tysons karriär att kantas av kontroverser och personliga problem. 1992  dömdes han för våldtäkt och satt i fängelse i tre år. Hans comeback var tumultartad med det ökända ”öronbettet” på Evander Holyfield 1997 som ledde till en avstängning. Tysons svårighet att bemästra sin ilska har ett flertal gånger försatt personer som kommit i hans väg för svåra och farliga situationer, och Tyson har förutom våldtäktsdomen bland annat dömts för misshandel. 2003 begärde Mike Tyson sig själv i personlig konkurs med skulder på över 23 miljoner dollar. Efter åratal av skandaler, rapporter om misshandel och våldtäktsbrott hade Mike Tyson år 2012, förutom att ha konverterat till islam, även gått över till en helt vegansk livsstil och sade sig vara tacksam för att det hjälpt honom att få balans i livet utan de tidigare så dramatiska återkommande problemen

Tyson har under åren gjort flera framträdanden inom film och TV. Han är kanske mest känd för sina roliga roller i ”The Hangover”-serien där han spelar sig själv i både första och andra filmen.  Vi har även kunnat se Tyson i TV-serier som ”Entourage” och sin egen tecknade serie ”Mike Tyson Mysteries” där han lånar sin röst till huvudkaraktären. Dessa roller och hans närvaro i sociala media har hjälpt honom att bibehålla en plats i underhållningsvärlden även efter boxningsringen.

IRON MIKE VS JAKE PAUL
Ja, men nu är det i alla fall så att Iron Mike är tillbaka – igen (hans senaste riktiga match gick 2005 och efter det har han gått två uppvisningmatcher, 2006 och 2020). Skillanden mellan erfarenhet och ålder har gjort att matchen mellan Mike Tyson och Jake Paul har fått uppmärksamhet över hela världen och inte lär det bli mindre snack av att den streamas på Netflix.

Som sagt – för spelare kommer detta evenemang att erbjuda ett brett utbud av marknader med allt från enkla matchvinnare till mer komplexa oddsmarknader. Dessa marknader kommer inte bara att vara tillgängliga i Sverige utan även internationellt, t.ex. norska spelbolag vilket man kan utforska närmare på norskebettingsider.eu.

Inlägget Inför Tyson vs Paul: Lite uppsnack och fakta dök först upp på Fighter Magazine.

Dela