Artikeln innehåller sponsrat innehåll.

Svenska stjärnan Smilla ”The Storm” Sundell, stråviktsmästare i thaiboxning hos One Championship, står nu redo för sitt nästa stora prov. Den 3 maj tar den orkanliknande kraften, Smilla (även känd som ”The Hurricane”), sig an Natalia Diachkova på One Fight Night 22, en händelse som äger rum i Bangkok – thaiboxningens hjärta. Detta blir Smillas andra titelförsvar och mötet mot Diachkova förväntas bli en av hennes tuffaste utmaningar hittills, då ryskan är en rutinerad före detta thaiboxningsmästare och har visat sin styrka genom att säkra fyra raka segrar i One Championship – varav tre via KO/TKO. Även Smilla kommer in i matchen med en segersvit på fyra raka vinster, senast med en imponerande seger över Allycia Rodrigues via TKO i rond tre (One Fight Night 14 i Singapore den 29 september 2023).

NÅTT ENORMA FRAMGÅNGAR VID UNG ÅLDER
Smilla föddes den 12 november 2004 i Sverige och tog sina första steg i kampsportvärlden vid 12 års ålder på Yodyut Muaythai Gym i Koh Samui. Hennes engagemang och talang blev snabbt uppmärksammat och 2019 intensifierades Smillas träning ytterligare när hon flyttade till Fairtex Training Center i Pattaya. Efter att hon skrivit kontrakt med ONE Championship har Smilla konsekvent visat varför hon betraktas som en av sportens mest lovande unga talanger. Smilla blev världskändis när hon i februari 2022 knockade Diandra Martin och två månader senare besegrade Jackie Buntan för att säkra sitt stråviktsbälte i ONE – vilket etablerade Smilla som den yngste världsmästaren i organisationens historia.

Smillas aggression och taktik har varit avgörande i hennes matcher där hon använt sin vilja och skarpsinnighet för att avväpna och dominera sina motståndare. Inte bara har hennes segrar är imponerande men hennes förmåga att avsluta matcher, ofta genom TKO, har gjort Smilla till en publikfavorit.

BÖRJAT UTFORSKA MMA
Utöver hennes framgångar i ringen och buren har Smilla också börjat utforska andra kampsporter, med ett växande intresse för MMA och grappling, vilket fått de som gillar att betta på MMA att få upp ögonen ännu mer för supertalangen. Denna mångsidighet signalerar hennes ambition att inte bara dominera en disciplin utan att bli en stjärna inom hela kampsportvärlden. Detta är särskilt spännande i ljuset av ONE Championships format som uppmuntrar fighters att tävla över olika kampstilar.

KOMMER VÄXA YTTERLIGARE
Smillas förberedelser och träningsregim i Thailand har varit av central betydelse för hennes framgång. Träningen på Fairtex Training Center i Pattaya har gett henne tillgång till toppklassiga tränare och sparringpartners, vilket har skapat en miljö där hon kan fokusera helt på att utveckla sin teknik och fysik. Denna höga standard av träning är något som Smilla värderar högt vilket återspeglas i hennes prestationer. Framtiden ser ljus ut för Smilla och med hennes planer på att utöka sin repertoar inom kampsport ser vi sannolikt bara början på vad denna unga atlet kan uppnå. Smilla har etablerat sig som en av de främsta utövarna i Muay Thai-världen vilket gör att hennes matcher nu regelbundet ingår i utbudet för betting på nätet.

 

Inlägget Smilla ”The Storm” Sundell i ny titelmatch mot farlig ryska dök först upp på Fighter Magazine.

Dela