UFCs lättviktsmästare Islam Makhachev utmanar welterviktsmästaren Leon Edwards till organisationens återkomst till Abu Dhabi. Ryssen saknar för närvarande en motståndare.

Islam Makhachev vill bli dubbelmästare

Makhachev förväntas gå huvudmatch på UFC 294 den 21 oktober på Etihad Arena, men eftersom lättviktsdivisionen befinner sig i en märklig situation inför eventet det okänt vem han kommer att möta. Så han tog till Twitter för att föreslå möjligheten till en andra raka titelmatch mellan mästare, men denna gång vill Makhachev ha chansen att vinna en tyngre titel.

Efter att ha avslutat Beneil Dariush i första ronden på UFC 289 i juni antydde UFC:s president Dana White att Charles Oliveira – mannen som Makhachev besegrade för titeln på UFC 280 förra oktober – skulle få sin returmatch. Under fight week för UFC 290 berättade Oliveira för TSN att han inte skulle vara redo att möta Makhachev i oktober, men han hoppas på att fighten kan äga rum i november eller december.

Har tidigare mött Alexander Volkanovski

Ett annat möjligt alternativ är fjäderviktsmästaren Alexander Volkanovski, som nyligen dominerade Yair Rodriguez tidigare denna månad i huvudmatchen för UFC 290. Volkanovski pressade nyligen Makhachev till sina gränser, men förlorade till sist på domslut i samband medUFC 284. Den galan ägde rum i februari, tidigare i år.

Vad gäller Edwards förväntas han försvara sin titel mot Colby Covington innan årets slut.

UFC Abu Dhabi, October 21st
Makhachev vs Edwards
What do you think? @ufc @espnmma

— Makhachev Islam (@MAKHACHEVMMA) July 18, 2023

The post Islam Makhachev utmanar Leon Edwards appeared first on MMA & UFC NYHETER – SVERIGE.

Dela