Nyheter


Smilla Sundell klar för sitt första titelförsvar i ONE!

Publicerat 19 juli, 2023

By Lisa Melin JohanssonI april förra året blev Smilla Sundell historisk som yngsta titelvinnare någonsin i organisationen ONE Championship. Nu är det dags för henne att för första gången försvara sitt bälte – i en rematch mot Jackie Buntan den 29 september!

Thaiboxningsundret Smilla Sundell har trots sin unga ålder gjort en enastående karriär inom thaiboxning. Bosatt i Thailand, där hon tränar på Fairtex gym i Pattaya, satsar 18-åringen allt på sin sport och har gjort sig ett välkänt namn inte minst i Asien. Sedan ”The Hurricane” tog stråviktsbältet förra våren har det pratats om när det första titelförsvaret ska äga rum, och under onsdagen släpptes äntligen nyheten att en match är bokad.

Läs mer: Här streamar du Bellator MMA i Sverige – helt gratis

Returmatch om titeln 

Det är den 29 september som Sundell kliver in i buren mot Buntan – det vill säga samma motståndare som hon slogs om titeln mot förra gången!

Buntan är en amerikansk kick- och thaiboxare med ett imponerande matchfacit på 25-6, som gjorde sin ONE-debtut i februari 2021 mot superstjärnan Wondergirl Fairtex. I det förra mötet mellan de två unga talangerna fick vi se en minst sagt fartfylld match, där Sundell ofta pressade framåt och verkligen visade varför hon kallas ”The Hurricane”.

Hur Buntan planerar att kontra detta i kommande matchen återstår att se, men som alltid är rematch ett intressant sätt att se hur fajters utvecklas och anpassar sig efter tidigare lärdomar.

Matchen äger rum på ONE Fight Night i Singapore den 29 september och lär streamas på organisationens YouTube-kanal.

Läs mer

Svenska UFC- och MMA-matcher 2023: Guide, Schema och RyktenKhamzat Chimaev med oväntat besked i natt: ”Jag vill ha fajten”Lista: Sveriges 10 bästa proffsboxare 2023

Hur länge behåller Smilla Sundell titeln i ONE? 

Se till att kolla in vår engelskspråkiga systersida Frontkick.online och prenumerera på vår YouTubekanal för de bästa svenska kampsportsvideorna! 

ANNONS

Inlägget Smilla Sundell klar för sitt första titelförsvar i ONE! dök först upp på Maximum Sports | Ditt hem för allt om MMA och fighting!.

Dela