Nyheter


Josefine Knutsson inför ödesmatchen: ”De vill ha en explosiv match”

Publicerat 18 augusti, 2023

By Sebastian Vendel-MartinezNästa vecka kommer succésvenskan Josefine ”Thunder” Knutsson (5-0) att gå match i Dana Whites Contender Series i hopp om att övertyga UFC-bossen och få ett kontrakt i världens ledande MMA-organisation. 

Det är den holländska strikern Isis Verbeek (4-1) står för motståndet och på förhand framstår det som en underhållande strikingmatch väntar fansen. 

Knutsson, som är trefaldig svensk mästare samt världsmästare i thaiboxning, har vetat om möjligheten länge och det har gjort sitt i att sporra henne och få fram de bästa möjliga resultatet i träningen. 

– Det är en otrolig möjlighet för mig och såklart gör det mig jättepeppad och jag har väl varit ganska peppad ganska länge eftersom jag fick veta kanske tre-fyra månader sedan, berättar Knutsson för Maximum Sports. Det har varit en lång uppladdning inför det här. Jag var egentligen redo att gå match redan i sommar, i maj, men när vi fick den här nyheten så ville vi gå all in på det här. 

Några av UFC:s största stjärnor har tagit sig till organisationen via Contender Series. Fighters som Kevin Holland, den forne lätt tungviktsmästaren Jamahal Hill, titelutmanaren Taila Santos och givetvis helgens titelutmanare Sean O’Malley har alla gått från Contender Series till UFC. 

Knutsson ser matchen som en milstolpe i karriären och hon kommer inte låta den möjligheten rinna ur händerna. 

– Det är otroligt motiverande att få den här möjligheten att slåss inför Dana White så vi kommer ta vara på det.  

Läs mer: Här streamar du Bellator MMA i Sverige – helt gratis

Med tanke på att både Knutsson och Verbeek är erfarna strikers finns det en väldigt god chans att matchen utspelas på fötterna – något ”Thunder” välkomnar. 

– Min motståndare har ju också en bakgrund inom striking. Det är väldigt blandat där både inom kickboxning, någon Bare Knuckle-match, någon proffsmatch i boxning. Jag har ju thaiboxning och kickboxning i baggaget så jag tror inte det är ett sammanträffande att de satt ihop oss, de vill ha en explosiv match och jag tycker det är en grym match, definitivt.

Medan allt talar för striking så är givetvis Knutsson beredd på att göra allt som krävs för att behålla nollan i förlustkolumnen och säkra ett kontrakt med UFC. 

– Jag förväntar mig att det kommer bli mycket stående men jag försöker ha hela gamet i MMA, allt kan hända. 

Läs mer

Svenska UFC- och MMA-matcher 2023: Guide, Schema och RyktenKhamzat Chimaev med oväntat besked i natt: ”Jag vill ha fajten”Lista: Sveriges 10 bästa proffsboxare 2023

Hur går det för Josefine Knutsson i Contender Series? 

Se till att kolla in vår engelskspråkiga systersida Frontkick.online och prenumerera på vår YouTubekanal för de bästa svenska kampsportsvideorna! 

ANNONS

Inlägget Josefine Knutsson inför ödesmatchen: ”De vill ha en explosiv match” dök först upp på Maximum Sports | Ditt hem för allt om MMA och fighting!.

Dela