Soffcoacherna rullar på och på lördag sätter sig panelen ner för att diskutera UFC 293. Behåller Israel Adesanya eller skrällar Sean Strickland? Hur går det för Anton Turkalj?

Soffcoacherna: Allt inför UFC 293 med Israel Adesanya och Anton Turkalj

Nu till helgen, natten till söndag, är det dags för UFC 293. På huvudkortet ser vi hatmötet mellan Israel Adesanya och Sean Strickland. På spel står mellanviktsbältet i ena hörnet, i andra en underdog i Strickland. Uppladdningen har varit präglad av konflikt och glåpord har använts friskt.

Innan dess ser vi ett tungviktsmöte som osar potentiell fight of the night. Alexander Volkov möter fanfavoriten Tai Tuivasa. Förstnämnde kommer med vind i seglen, två raka vinster mot rankat motstånd. ”Bam Bam” däremot har haft det desto tuffare. Två raka förluster där båda kommit via knockout.

Anton Turkalj tillbaka

För svenska fans kanske helgens mest spännande match? Anton Turkalj kliver för tredje gången in i UFC’s beryktade oktagon. Efter att han tog hem en domslutsseger på Dana White’s contender series stod han utan ett kontrakt. Men när en fight höll på att braka samman kallades han in för att på kort notis möta den hajpade Jailton Almeida. Trots förlust fick han ännu en match. Då mot Vitor Petrino. Ännu en förlust blev det, men den här gången var det mycket jämnt och tillsammans fick de två en bonus för ”fight of the night”. Matchen gav Turkalj en stor skara nya fans som gillade dennes underhållningsvärde, både innanför och utanför buren.

Nu går han upp mot Tyson Pedro. Pedro kommer från en förlust man har innan dess samlat på sig två raka vinster i UFC. Mycket står alltså på spel för Anton som nu slåss för sitt kontrakt. En tredje förlust är synonymt med att bli släppt från UFC. Men med en fin prestation och en bra match kan han mycket väl säkra sin plats i organisationen ett tag till.

Programmets panel

Under programmet får vi återigen spendera lite tid med några återkommande ansikten. Som vanligt intar Vicktor ”Vickan” Winquist (vissa känner till honom vid annat namn…) rollen som programledare. Men vid sin sida har han Kaveh Sabeghi och ännu en gång CM Andersson.

Tillsammans kommer de diskutera helgens matcher, svara på tittarfrågor och bidra med den perfekta uppladdningen inför en fullspäckad helg!

Lämna gärna era frågor i kommentarsfältet om ni vill ställa någon till panelen! Programmet drar igång klockan 21:00 på lördagen.

The post Kolla in Soffcoacherna inför UFC 293 – Anton Turkalj tillbaka i buren appeared first on MMA & UFC NYHETER – SVERIGE.

Dela