Mike Perry, en veteran från UFC, som nyligen blivit en framträdande figur inom bare-knuckle-fightingen, har valt att förlänga sitt samarbete med Bare Knuckle Fighting Championship (BKFC).

Mike Perry såg det som ett enkelt val

Perrys beslut cementerades av ett nytt flerfightskontrakt som lovar betydande kompensation. Enligt uppgifter ett sjusiffrigt belopp i amerikanska dollar. Detta anmärkningsvärda erbjudande fick Perry att förklara att BKFC var det enda logiska valet för honom.

De gjorde det mycket enkelt att stanna med dem”, sa Perry under en intervju med MMA Fighting. ”De gjorde det enkelt att säga att de var det enda valet.

Den ekonomiska aspekten av Perrys avtal, som amerikanen uppger ligga på runt 8 miljoner amerikanska dollar, överträffar avsevärt hans intäkter från sin tidigare nästan femåriga tid med UFC. Med denna garanterade inkomst ser Perry fram emot att möta högprofilerade motståndare efter segrar mot Luke Rockhold och den tidigare Bellator-welterviktsutmanaren Michael Page i sina två senaste fighter.

Perry avslöjade inte identiteten på de andra organisationer som försökte locka honom som kontraktslös fighter, men han uteslöt kategoriskt en återkomst till UFC och hänvisade till en betydande löneskillnad. Han erkände att BKFC erbjuder honom möjligheten att tjäna mycket mer än vad han kunde i UFC.

Agerar reserv i matchen mellan Logan Paul och Dillon Danis

Samtidigt som Perry är nöjd med sitt nya kontrakt påpekade han att både bare-knuckle-fighting och MMA ännu inte har nått upp till de enorma betalningar som boxning erbjuder. Han nämnde de massiva intäkterna för boxningslegendarer som Canelo Alvarez och Floyd Mayweather och betonade att även hans betydande löneökning bleknar i jämförelse.

Perry framhöll också BKFC:s flexibilitet som möjliggör att han kan utforska externa intressen, såsom att agera reserv i matchen mellan Logan Paul och Dillon Danis i oktober. Denna flexibilitet är en betydande fördel enligt amerikanen, då vissa organisationer inte tillåter sådana möjligheter.

Om matchen med Paul inte blir av planerar Perry att delta i ytterligare en bare-knuckle-fight innan slutet av 2023, med ambitionen att bevisa sin värde för BKFC. Perry förblir optimistisk om sin framtid med BKFC och understryker vikten av att förbli fokuserad och ta saker ett steg i taget.

The post Mike Perry avslöjar galen summa i nytt kontrakt med BKFC appeared first on MMA & UFC NYHETER – SVERIGE.

Dela