–  Den här artikel är i samarbete med Unibet –

Under lördagskvällen är det dags för UFC London med Sveriges Pannie Kianzad. Med tanke på att bantamviktsdivisionen saknar en mästarinna är det karriärens viktigaste match för ”Banzai”. 

Pannie Kianzad ställs mot Ketlen Vieira

Den tidigare dubbelmästarinnan Amanda Nunes har pensionerat sig från sporten och bantamviktsvisionen saknar numera en bälteshållare. Den innebär att en vinst ikväll skulle kunna resultera i en stor möjlighet för den sjunderankade Kianzad och den fjärderankade Vieira.

Vi kommer få bevittna två svåravslutade bantamviktare i en drabbning som med största sannolikhet kommer resultera i ett domslut. Utövarna har endast blivit avslutade varsin gång under UFCs flagg och är själva kände för att ta sina matcher till domslut.

Kianzad har gått 5-1, sett till sina senaste sex matcher. Den enstaka förlusten kom mot den tidigare titelutmanaren Raquel Pennington. Samtliga vinster kom via enhälliga domslut. Vieira har gått 3-3 under sina sex matcher och har utöver en förlust mot den ovannämnda Pennington även förlorat mot Yana Santos och Irena Aldana. Hon har även plockat hem en fin vinst via delat domslut mot Holly Holm.

Förväntad matchbild

Kianzad föredrar en stående match och har vass boxning för divisionen. Vieira kan också stå och utbyta slag, men hon föredrar kamp på kanvasen om hon ställs mot en bra striker som exempelvis den ovannämnda Holm. Har brasilianskan tillräckligt stor respekt för Kianzads slag?

Undertecknad håller nämligen Kianzad som en ganska klar favorit i en boxningsmatch, men ger Vieira en större chans om hon väljer att fokusera på sin grappling.

Kianzad har lite sämre reach än Vieira, men är bättre på att hitta en fin distans. Svenskan är bra på att göra tillräckligt för att vinna en rond, medan Vieira har svårt att hålla samma temp och offensiv genom en hel rond. Det har gjort att brasilianskan har fler delade domslut och möjligtvis även förluster än Kianzad.

Kianzad försvarar 80% av nedtagningsförsök riktade mot henne och Vieira fullföljer 40% av hennes försök. Om vi tar deras tidigare respektive motståndare i beaktning för Kianzad kunde hålla sig stående under en majoritet av matchens gång. Hon lär inte heller bli avslutad i samband med de nedtagningar som Vieira lyckas med.

Kianzad bör vara en knapp favorit till att ta hem segern, men är i nuläget en knapp underdog. Därför faller mitt val på svenskan.

Pannie Kianzad vinner matchen 2.28

The post Odd och speltips inför UFC London: Pannie Kianzad kan vara nära en titelmatch appeared first on MMA & UFC NYHETER – SVERIGE.

Dela