Nyheter


Otto Wallin besegrar Murat Gassiev i Turkiet!

Publicerat september 30, 2023

By Philip Dersén

Det var upplagt för en tuff tungviktsmatch nere i Turkiet. Efter 12 jämna ronder var det Otto Wallin som hade besegrat Murat Gassiev. Otto Wallin gick huvudmatch i Turkiet

Det var i Turkiet som Otto Wallin var planerad att möta den förre detta världsmästaren Murat Gassiev i en tungviktsmatch. Ryssen Gassiev gick in till ringen som en relativt stor favorit och det var mycket som stod på spel. Matchen var utsedd av organisationen IBF som direkt kvalificeringsmatch för deras VM-titel i tungvikt. Något som innebar att vinnaren i matchen skulle ha rätt till en chans på IBF-titeln vid dess nästa försvar. 

 

Svenska UFC- och MMA-matcher 2023: Guide, Schema och RyktenKhamzat Chimaev med oväntat besked i natt: ”Jag vill ha fajten”Lista: Sveriges 10 bästa proffsboxare 2023 Rankar: Sveriges 10 bästa boxningstalanger

 

Svensken besegrade Murat Gassiev

Matchen var jämn och det var tydligt att det var två boxare vars karriärer stod på spel. Inför de sista ronderna var det helt öppet och Gassiev som är känd för sina tuffa stil och tunga slag var den som styrde avslutningen. Otto Wallin pressades mot repen, men lyckades till slut att hålla ut genom matchens sista ronder. När den tolfte ronden tagit slut var det Wallin som höjde nävarna i skyn. Det resulterade i ett delat domslut och den ena domaren hade en tydlig seger till Gassievs fördel. Men då de två övriga domarna såg Otto som vinnare var det Sundsvalls stora idrottsstjärna som avgick med segern. 

Vill utmana om VM-bälte

Nu är Otto Wallin tillbaka i tungviktens topp och den här segern lär ge honom ett rejält skutt uppåt på världsrankingen. Wallin och hans team lär nu pusha hårt för att svensken ska bli den som får utmana om IBF-titeln efter att Tyson Fury och Oleksandr Usyk gjort upp om samtliga VM-titlar i den historiska fajten i Saudiarabien. 

ANNONS

Fler Nyheter

Inlägget Otto Wallin besegrar Murat Gassiev i Turkiet!​ dök först upp på Maximum Sports | Ditt hem för allt om MMA och fighting!.

Dela