Nyheter


Pannie Kianzad förlorar efter tufft krig mot Ketlen Vieria

Publicerat 21 juli, 2023

By Sebastian Vendel-MartinezTalangen Pannie Kianzad tog sig precis an motståndaren Ketlen Vieira på kvällens UFC gala i en bantamviktsmatch.

Första ronden började med att vi fick se Kianzad öppna upp med sin striking. De båda delade ut en del slag, sedan gick Vieira på nedtagning efter en minut in i ronden. Kianzad har en otrolig boxning och mycket bra kondition, så det är förståeligt att Vieira ville undvika striking med Kianzad. 

I andra ronden gick Vieira på nedtagning igen. Vieira la en arm triangel och Kianzad höll ut och såg till att Vieiras försök till submission inte lyckades. 

Tredje ronden började med att Kianzad hade mer eld i sig, hon var mer aggressiv på fötterna. Men hennes motståndare gick direkt på nedtagning igen. Vieira använde sig av en kroppstriangel och försökte följa upp med en rear naked choke, men Kianzad lyckades ta sig ur greppet och tog sig till topposition där hon fick in en del fina aggressiva slag. Tyvärr räckte inte dessa slag för att avsluta Vieira.

Vieira slutade som segrare genom enhälligt domslut med poängkorten 29-28 29-28 29-28.

Läs mer: Här streamar du Bellator MMA i Sverige – helt gratis

Andra vändan i UFC

Helsingborgaren Kianzad gick sin första UFC-match efter att ha tagit sig till final i den 28:e säsongen av The Ultimate Fighter. Dessvärre förlorade hon sin match mot Macy Chiasson och blev släppt från UFC o ett kontroversiellt och kritiserat drag från organisationen. 

Efter en vinst utanför UFC fick Kianzad chansen att återvända till organisationen där hon tävlat sedan sommaren 2018. 

I september 2021 fick Kianzad en fyra matcher lång vinstsvit bruten efter tre tuffa ronder med den forne titelutmanaren Raquel Pennington, men svenskan återvände till vinstkolumnen med en seger över Lina Länsberg

Läs mer

Svenska UFC- och MMA-matcher 2023: Guide, Schema och RyktenKhamzat Chimaev med oväntat besked i natt: ”Jag vill ha fajten”Lista: Sveriges 10 bästa proffsboxare 2023

Vem borde Pannie Kianzad möta efter matchen på UFC London? 

Se till att kolla in vår engelskspråkiga systersida Frontkick.online och prenumerera på vår YouTubekanal för de bästa svenska kampsportsvideorna! 

ANNONS

Inlägget Pannie Kianzad förlorar efter tufft krig mot Ketlen Vieria dök först upp på Maximum Sports | Ditt hem för allt om MMA och fighting!.

Dela