Huvudmatchen för den gångna helgens Fight Club Rush 17 ställdes in på grund av ett försvunnet tävlingskort. Nu ställer sig Rohulla Yousufi frågande till vissa beslut som tagits efter incidenten.

Rohulla Yousufi – ”Jag borde få gå match om bältet”

Den ursprungliga tanken var Jonny Touma skulle ställas mot Renato Vidovic för organisationens vakanta flugviktsbälte. Redan under fredagen missade Vidovic vikten med över ett kilo, vilket får anses vara en ganska signifikant mängd för flugviktsklassen. Inblandade parter kom dock överens om att huvudmatchens skulle fortgå. Dock hade Vidovic inte möjlighet att bli flugviktsmästare vid vinst. Därefter framkom uppgifter att Vidovic inte kunde visa upp ett giltigt tävlingskört. Enligt Vidovic själv beslagtogs kortet Budo & Kampsportsförbundet i samband med ögonskadan i hans senaste match. Vidovic har inte fått tillbaka kortet sedan dess.

Mitt under pågående gala offentliggjorde organisationen att matchen hade ställts in. Touma utnämndes till mästare i viktklassen och kommer försvara sitt bälte mot Vidovic i november.

En annan topprankad flugviktare i Sverige anser att FCRs beslut är orättvist. Någonting som Yousufi uppmärksammade via ett inlägg på sitt Instagram-konto

Alla i Sverige vet vem som är flyweight kungen, det borde jag faktiskt köra om bältet nästa gala för att jag var nummer one Contender för bälte. Jag fick inte chansen att köra om bältet bara på grund av en professionell fighter som kalla sig bäst i Sverige som har missat vikten plus hade inte matchkort med sig och han fick chansen igen att köra om bältet…. orättvist är inte så @fcr.mma

Yousufi inledde sin proffskarriär med två raka förluster. Däribland en domslutsförlust mot Vidovic. Sedan dess har han tagit hem tre raka vinster i följd. Den senaste i form av en domslutsvinst mot Zoran Milic i samband med Fight Club Rush 16.

The post Rohulla Yousufi kritisk mot Renato Vidovic efter incidenterna kring FCR 17 appeared first on MMA & UFC NYHETER – SVERIGE.

Dela