Nyheter


Svenska Josefine Modig kvalar till VM i största ADCC någonsin!

Publicerat 18 september, 2023

By Sebastian Vendel-Martinez

Foto: Patrik Persson / FCRMMASegrarna slutar helt enkelt att radas upp för svenska Josefine Modig som nu har kvalat till världsmästerskapen i grappling i ADCC Worlds 2024!

I helgen kunde Modig ta sig till final i ADCC och besegrade bland andra polska Magdalena Czaban – fyrfaldig guldmedaljör i IMMAF inklusive ett VM-guld.

Det blev en helsvensk final där Modig mötte Anna Berg. Modig segrade dock via submission och kunde därmed säkra en plats i världsmästerskapen. 

ADCC Worlds kommer att hållas i berömda T-Mobile Arena – där många av UFC:s största galor hållits – i augusti 20024, exakt datum är ännu inte klart men det förväntas bli det största ADCC-VM:et någonsin. 

Läs mer: Här streamar du Bellator MMA i Sverige – helt gratis

Briljerade i MMA-debuten 

Under de senaste månaderna har Modig slipat på sina grapplingkunskaper med ett flertal vunna tävlingar runtom i världen. En av de många meriterna var ett brons i världsmästterskapen i BJJ. 

Utan ett ordentligt MMA-team valde dock Modig att göra professionell MMA-debut mot rivalen Nina Back på Fight Club Rush 17 tidigaer i månaden. 

Efter att ha fångat en spark använde Modig det för att driv aner sin motståndare och säkrade sedan en rear naked choke som ledde till submissionvinst. 

2023 har onekligen varit ett bra år för Modig men 2024 kan visa sig vara ännu bättre. 

Läs mer

Svenska UFC- och MMA-matcher 2023: Guide, Schema och RyktenKhamzat Chimaev med oväntat besked i natt: ”Jag vill ha fajten”Lista: Sveriges 10 bästa proffsboxare 2023

Hur långt tror du Josefine Modig kommer gå i ADCC 2024? 

Se till att kolla in vår engelskspråkiga systersida Frontkick.online och prenumerera på vår YouTubekanal för de bästa svenska kampsportsvideorna! 

ANNONS

Inlägget Svenska Josefine Modig kvalar till VM i största tävlingen någonsin! dök först upp på Maximum Sports | Ditt hem för allt om MMA och fighting!.

Dela