Wolf Fight Promotion (WFP) 10 ägde rum i Jönköping i helgen – ett event som toppades av med en match i lätt tungvikt mellan den hyllade hemmafavoriten Alfred ”Den Småländska Zombien” Olsson (1-0), som gjorde proffsdebut, och den gästande ryssen Artur Tiulparov (2-3).

Efter ett långt träningsläger i Mexiko äntrade Olsson Idrottshuset Jönköping med förbättrad striking, redo att ge hemmapubliken en show. Dessvärre drabbades han dock av sjukdom veckorna innan match.

Det var så pass illa att Olsson stundvis tvivlade på om han ens skulle genomföra proffsdebuten. Som han visat gång på gång i sina matcher valde dock Olsson att gräva djupt och kämpa framåt.

– Om det fanns tvivel, ja, berättar Olsson för Maximum Sports. Jag hade feber i 1,5 vecka och sen var jag förkyld där jag inte hade samma styrka eller kondition, kändes som att jag skulle dö när jag gick i trappor. Så jag var extremt orolig. Det kändes 110% igen när jag fick studsa runt inne i buren på lördags förmiddagen.

När matchen väl satte igång så dröjde det inte länge förrän matchen hamnade på mattan – där ”Den Småländska Zombien” är extremt farlig.

Olsson jobbade sig metodiskt till mount och sedan till rygg där han lät slagen hagla över sin motståndare. Efter att ha gett flera varningar om aktivitet och försvar tvingades domaren kliva emellan för att stoppa matchen och Olsson hade därmed säkrat vinst i proffsdebuten.

Med tanke på all boxning som Olsson tränat i Mexiko hade han föreställt sig en match som utspelades mer på fötterna, men han var givetvis nöjd med resultatet trots det.

– Jag har ju visualiserat att jag knockar honom med en hård höger, så jag har väl gått och drömt om att få min första knock så är väl lite besviken på det. Men sen att jag fick knäa honom i huvudet och sen ground and pounda honom på marken är ju rätt så nice det med.

Läs mer: Lögner, svek och manipulering – anklagelser haglar över Stockholmscoach

”Man behöver ju acceptera det om man torskar”

Sist Olsson var på Idrottshuset Jönköping besegrade han norrmannen Niwar Barwari via domslut men att vinna proffsdebuten via TKO i den första ronden var snäppet bättre.

Hur svårt det än var så försökte Olsson sätta ord på vad han kände när matchen stoppades och han reste sig upp för att sedan omfamnas av publikens jubel.

– Det var en väldig lättnad och samtidigt så extremt kul, jag var så lycklig, överöst av all kärlek och skrik från publiken. Mycket känslor.

Trots att matchens slut var fullständigt regelrätt så protesterade Tiulparov stoppet. Domare Rickard Ramsten gav ryssen flera varningar och tillfällen att försöka förbättra sin position men tvingades slutligen stoppa mötet.

När resultatet lästes upp ställde Tiulparov sig framför Olsson och spände sin armar i vad som såg ut att vara ett sätt att ta äran ifrån vinnaren. Olsson knuffade sin motståndare ur bilden men blev sedan själv knuffad tillbaka.

– Dryg jävel, jag tycker det är dåligt. Visst att man blir sur och ledsen om man känner att man har mer att ge. Men domaren gav honom 3-4 varningar om att göra något, och han gjorde inget så man behöver ju acceptera det om man torskar.

Efter det osportsliga beteendet fick dock Olsson gratulationer från Allstars Training Centers Najib Adams – som nyligen lämnat A-klasskarriären bakom sig. Adams utfärdade en respektfull utmaning till Olsson om ett framtida möta.

Bägge fighters är unga i karriären och ”Den Småländska Zombien” är öppen till att möta Adams.

– Spännande, det är en väldigt bra utmaning.

När nästa match blir samt vem det sker mot låter dock Olsson vara något mer flytande i dagsläget. Just nu vill han njuta av segern, återhämta sig från mindre skador och sedan fortsätta med matchplanering när han känner sig redo.

Jag vill fortsätta kriga och ta mig vidare till större organisationer. Men just nu måste jag få ordning på min skada i bröst/axel få det diagnosers och sedan jobba mig tillbaka till fighting form igen.

Lätt tungvikt är en gles division och det krävs inte mycket för att snabbt stiga i regionala och europeiska rankningar. Oavsett var och när det sker så ser framtiden ut att vara ljus – och blodig – för ”Den Småländska Zombien”.

Läs mer

Svenska UFC- och MMA-matcher 2023: Guide, Schema och Rykten
Khamzat Chimaev med oväntat besked i natt: ”Jag vill ha fajten”
Lista: Sveriges 10 bästa proffsboxare 2023

Vem vill du se Alfred Olsson mot härnäst?

Se till att kolla in vår engelskspråkiga systersida Frontkick.online och prenumerera på vår YouTubekanal för de bästa svenska kampsportsvideorna!

The post Alfred Olsson om debuten, fulspelet och utmaningen: ”Spännande” appeared first on Maximum Sports | Ditt hem för allt om MMA och fighting!.

Dela