Gefle Fight Gyms Johanna Persson – fyrfaldig svensk mästare i thaiboxning – har nu fått nästa utmaning annonserad! Persson kommer att ta sig an brittiska Alex Rose Toomey om ISKA-titeln i Combat Fight Series (CFS) i England den sjätte juli!

Matchannonseringen skedde via CFS officiella sociala medier.

Persson var senast aktuell på Allstars Fight Night (AFN) 6 i Stockholm i slutet av april. Det var Perssons första thaiboxningsmatch i bur och hon besegrade italienska Magdalena Pircher via domslut

Möter topprankad brittisk fighter

Persson är mycket meriterad och har utöver fem SM-guld även vunnit den nordiska WMC-titeln vilket hon gjorde på bortaplan mot finska Tessa Kakkonen.

– Jag gjorde en bra match och absolut nog för att vinna, berättade Persson för Frontkick efter titelvinsten.

– Jag känner att jag kan steppa upp och tävla när jag möter motståndare på den nivån.

Toomey är både brittisk och europeisk WBC-mästare samt den förstarankaed kvinnliga flugviktaren i thaiboxning i storbritannien.

Läs mer

Svenska UFC- och MMA-matcher 2023: Guide, Schema och Rykten
Khamzat Chimaev med oväntat besked i natt: ”Jag vill ha fajten”
Lista: Sveriges 10 bästa proffsboxare 2023

Hur går det för Johanna Persson i Combat Fight Series?

Se till att kolla in vår engelskspråkiga systersida Frontkick.online och prenumerera på vår YouTubekanal för de bästa svenska kampsportsvideorna!

The post Johanna Persson klar för titelmatch – mot nummer ett i Storbritannien! appeared first on Maximum Sports | Ditt hem för allt om MMA och fighting!.

Dela