Sista chansen för ”The Pleasure Man”? Sveriges Anton Turkalj är klar för sin nästa match i UFC. Nu vet vi vem som kommer stå för motståndet.

Anton Turkalj går returmatch mot debutant

Turkalj fick ett kontrakt med världens största MMA-organisation som obesegrad fajter, men sedan dess har han haft det tufft. Tre raka förluster har det blivit och Turkalj har blivit avslutad i samband med tre av dessa matcher. Den senaste matchen ägde rum i september, förra året. Då ställdes svensken mot Tyson Pedro och den sistnämnda tog hem segern via slag i matchens första rond.

Under sin medverkan i podcasten Käftsmällspodden berättade Turkaljs huvudtränare, Joakim Engberg, om vem som kommer stå för motståndet och när fajten kommer äga rum. Turkalj kommer återvända till buren den 30:e mars och kommer fajtas på UFC:s gala i Atlantic City, USA. För motståndet väntar ett bekant namn för svensken.

Den 27-åriga Turkalj kommer gå en returmatch mot den jämngamla Ibo Aslan, som representerar Turkiet. De båda utövarna ställdes mot varandra BRAVE CF 40, som ägde rum 2020. Turkalj tog hem segern via en rear-naked choke i drabbningens andra rond. Det är Aslans, hittills, enda förlust i karriären och han har plockat hem fyra raka vinster sedan dess. Varav den senaste ägde rum under den föregående sommarens säsong av Dana White’s Contender Series. Aslan erhöll ett kontrakt med organisationen genom att besegra Paulo Renato Jr. via slag i matchens första rond.

Turkalj står nu med ett totalt matchfacit som lyder 8-3-o. och Aslans dito lyder 12-1-o.

The post Anton Turkalj har motståndare klar för nästa UFC-fajt appeared first on MMA & UFC NYHETER – SVERIGE.

Dela