– Denna artikel är i samarbete med Unibet –

Till helgen väntar årets första numrerade gala i form av UFC 297. Den relativt nykrönta mellanviktsmästaren Sean Strickland ställs mot Dricus du Plessis. Kolla in odds och speltips i artikeln nedan.

Odds och speltips inför Sean Stricklands första titelförsvar

32-åriga Strickland kliver in i buren som UFC-mästare för första gången i sin karriär och 30-åriga du Plessis går sin första titelmatch. Amerikanen har tagit hem tre raka och tunga vinster, varav den senaste ägde rum mot den dåvarande mellanviktsmästaren Israel Adesanya. Innan sina vinster åkte han på en förlust via delat domslut mot Jared Cannonier och en förlust via avslut mot Alex Pereira. Strickland står med ett totalt matchfacit som lyder 28-5-0. Sydafrikanen är fortsatt obesegrad i UFC med sex raka vinster och ett totalt matchfacit på 20-2-0.

Strickland har ställts mot betydligt tuffare motstånd inne i buren och frågan är om du Plessis egentligen har mött en elitfajter på toppen av sin karriär. Han har besegrat namn som Darren Till och framförallt lyckades han avsluta den tidigare bälteshållaren Robert Whittaker i sin senaste match. Till var dock långt bort från sin storhetstid vid tillfället och Whittaker såg inte ut som sitt vanliga jag. När det kommer till erfarenhet och vana av toppmotstånd har Strickland en tydlig fördel i den ovannämnda fajten.

Vem har störst fördel i helgens titelmatch?

När det kommer till striking har Strickland en teknisk fördel. Han har fin teknik med sina händer och är bra på att bryta ner sina motståndares offensiv. Han har tillräckligt mycket kraft i nävarna för att kontrollera tempo och slagväxlingar, men är ingen avslutare av rang. Du Plessis slår hårdare, men undertecknad misstänker att Strickland har för bra teknik och fajt-IQ för att låta sig knockas av sydafrikanen. Över fem ronder har Strickland ett tydligt övertag när det kommer till striking.

Strickland har ett nedtagningsförsvar på 84%, vilket får anses vara högt. Han har dock framförallt ställts mot strikers och sydafrikanen är en duktig brottare. Frågan är om du Plessis har intresse av att ta ner fajten till kanvasen? Undertecknad misstänker att sydafrikanen kommer satsa på krutet i sina nävar och avsluta matchen stående. Utmanarens största chans till seger, enligt mig, är dock att ta ner fajten till kanvasen och försöka kontrollera Strickland därifrån. Att han skulle lyckas avsluta amerikanen via ground and pound eller en submission håller jag som osannolikt.

När det kommer till kondition ger jag amerikanen en fördel gentemot du Plessis. Den sistnämnda har tröttnat mot betydligt enklare motstånd och Strickland har en tendens att dränera sina motståndares kraft.

Slutsats

Så, vad landar detta odds och speltips i? Undertecknad håller Strickland som en ganska tydlig favorit till att ta hem segern i samband med helgens titelmatch. Med tanke på att den regerande mellanviktsmästaren ser ut att kliva in i buren som en underdog blir valet enkelt. Strickland har större erfarenhet, bättre kondition och fler vägar till seger än sin motståndare.

Sean Strickland vinner matchen – 1.94 gånger insatsen tillbaka.

Tider och information om sändning

Galan i sin helhet drar igång 00:30 natten till söndag. I vanlig ordning visas underkortet på UFC Fight Pass medans Viaplay visar huvudkortet som startar 04:00.

UFC 297: Fullständigt matchkort

Nedanför finner ni matchkortet. Numren inom parentes är odds satta av Unibet. Fullständiga odds för galan hittar ni här.

Huvudkort

Sean Strickland (1.80) vs. Dricus du Plessis (2.02)
Raquel Pennington (2.38) vs. Mayra Bueno Silva (1.58)
Neil Magny (4.10) vs. Mike Malott (1.25)
Chris Curtis (1.53) vs. Marc-Andre Barriault (2.50)
Arnold Allen (2.60) vs. Movsar Evloev (1.50)

Underkort

Charles Jourdain (1.53) vs. Sean Woodson (2.50)
Brad Katona (1.54) vs. Garrett Armfield (2.50)
Serhiy Sidey (1.57) vs. Ramon Taveras (2.43)
Gillian Robertson (1.45) vs. Polyana Viana (2.95)
Yohan Lainesse (1,68) vs. Sam Patterson (2,18)
Jasmine Jasudavicius (1.25) vs. Priscila Cachoeira (4.0)
Malcolm Gordon (1.50) vs. Jimmy Flick (2.60)

The post Odds och speltips inför UFC 297: Sean Strickland är underskattad appeared first on MMA & UFC NYHETER – SVERIGE.

Dela