Nyheter


BKFC kommer inte överens med Francis Ngannou: ”Orealistiska pengar”

Publicerat 5 april, 2023

By Sebastian Vendel-MartinezDet verkar som att vi inte kommer se den forne UFC-mästaren Francis Ngannou ansluta sig till Bare Knuckle FC (BKFC). 

Tidigare i år blev Ngannou helt fri från sitt kontrakt med UFC efter en lång och bråkig relation med organisationen. Kort därefter visade BKFC stort intresse för att teckna kontrakt med tungviktaren. BKFC:s vd David Feldman var då även väldigt positivt inställd efter att ha sammanställt ett erbjudande.

Nu verkar dock förhandlingarna ha stelnat och Feldman verkar mer uppgiven än annat gällande tanken att signa Ngannou. 

– Francis Ngannou, det är något vi har kontaktat, berättade Feldman på presskonferensen inför BKFC 41. Vi har kontaktat honom, vi har kontaktat hans team och det känns som att han ber om orealistiska pengar och vi är inte villiga att betala sådana pengar för honom. 

– Jag tror han behöver bestämma sig snart. Som dagarna fortsätter passera så sjunker hans värde lite grann, lade Feldman till. 

Läs mer: Här streamar du Bellator MMA i Sverige – helt gratis

Kan dra till UFC-konkurrenterna 

Sedan Ngannou lämnat UFC har han blivit en av de mest eftertraktade fria agenterna inom all kampsport – inte enbart MMA.

Ngannou har öppnat upp om kontakterna han haft med andra organisationer utanför UFC och har visat ett stort eget intresse för PFL och ONE Championship. 

Dan Hardy, före detta UFC-kommentator som nu anslutit sig till PFL, tror att Ngannou också kommer att följa inom kort. 

– Vi kommer ha Francis Ngannou på nolltid, som kommer hit och tävlar. Jag känner det i benmärgen, jag bara vet att han kommer hit, sade Hardy. Det är logiskt. 

Även om Ngannou och BKFC inte kom överens så har Feldman troligtvis rött om en sak: desto längre den forne UFC-mästaren väntar desto färre erbjudanden kommer han att få. 

Läs också:

Svenska UFC- och MMA-matcher 2023: Guide, Schema och RyktenKhamzat Chimaev med oväntat besked i natt: ”Jag vill ha fajten”Lista: Sveriges 10 bästa proffsboxare 2023

Borde Francis Ngannou ha signat med BKFC? 

ANNONS

Inlägget BKFC kommer inte överens med Francis Ngannou: ”Orealistiska pengar” dök först upp på Maximum Sports | Ditt hem för allt om MMA och fighting!.

Dela