Nyheter


Chockbeskedet!
– Otto Wallin mot megastjärnan den 23:e december

Publicerat november 11, 2023

By Philip Dersén

Det var i september månad som Otto Wallin tog en blytung seger mot ryssen Murat Gassiev i Turkiet. Nu ser han ut att vara klar för en ny match den 23:e december. Mot en av 2000-talets största tungviktsstjärnor. Otto Wallin är tillbaka i världstoppen

Sveriges tungviktskonung Otto Wallin har de senaste åren haft problem med att få till matcher mot de bästa boxarna i världen. Sedan det upphajpade mötet mot Tyson Fury 2019, har Wallins motståndare varit på en betydligt lägre nivå. Men i och med den efterlängtade segern mot förre detta världsmästaren Murat Gassiev den 30:e september, har svensken hamnat på den femteplats i Boxrecs tungviktsranking. 

Det har inneburit flera olika rykten kring Wallins kommande match.  Då Wallin numera rankas på andra plats i organisationen IBA:s världsranking, har det tidigare rapporterats om att han skulle vara aktuell för en titelmatch mot den boxaren som innehar förstaplatsen. Det är Kroatiens tungviktsstjärna Filip Hrgovic som likt Wallin har letat länge efter matcher om VM-titlar. 

Nya häpnadsväckande uppgifter

Men nu under lördagskvällen har det kablats ut nya uppgifter angående Otto Wallins framtid. Enligt den amerikanska boxningsjournalisten Dan Rafael planeras det just nu för en stor boxningsgala i Saudiarabien som ska ta plats den 23:e december. VM-matchen mellan Tyson Fury och Oleksandr Usyk ska inte längre gå av stapeln vid det angivna datumet, utan blir istället av någon gång under början av 2024. Dan Rafael rapporterar nu via sin Substack att Otto Wallin ska vara del av galans nya huvudmatch och motståndaren är långtifrån vem som helst. 

Läs också:

Svenska UFC- och MMA-matcher 2023: Guide, Schema och RyktenKhamzat Chimaev med oväntat besked i natt: ”Jag vill ha fajten”Lista: Sveriges 10 bästa proffsboxare 2023 Rankar: Sveriges 10 bästa boxningstalanger

Megastjärnan Anthony Joshua 

Anthony Joshua har sedan OS-guldet i London 2012 växt fram till en av boxningsvärldens mest populära idrottare och tjänat stora pengar under sina framgångar som lett fram till en drös VM-titlar. Numera står ”AJ” utan titlar, men är ständigt ett av de största tungviktsnamnen utifrån ett globalt perspektiv. Det är han som enligt Rafaels uppgifter ska vara Wallins motståndare i huvudmatchen den 23:e september i Saudiarabien. 

Deontay Wilder blir en del av galan

Extra speciellt med just den här matchningen är att de båda boxarna ställts mot varandra två gånger tidigare, men då som amatörer. Då var det Anthony Joshua som avgick med segrarna, men mycket kan ha ändrats sedan deras andra möte 2011. 

En annan världsstjärna som planeras att gå match på galan är hårtslående ex-mästaren Deontay Wilder. Han ska då ställas mot Joseph Parker i en av galans förmatcher. 

 

ANNONS

Inlägget Chockbeskedet!- Otto Wallin mot megastjärnan den 23:e december dök först upp på Maximum Sports | Ditt hem för allt om MMA och fighting!.

Dela