Nyheter


Nykrönta nordiska mästaren Raham Kafaei: ”Du kommer in i min bur och försöker ta mitt guld”

november 10, 2023

 

By Sebastian Vendel-Martinez

Foto: FCR MMA / InstagramI helgen hölls de nordiska mästerskapen i MMA i Göteborg och Gävlesonen Raham ”Zorro” Kafaei kunde efter tre tuffa ronder krönas som nordisk mästare – samt den enda svenske guldmedaljören!

Söders Fight Gyms Kafaei fick först ta sig förbi Ohm Mikkelsen från Team Norge i semifinal och kunde efter en vinst på domslut fastställas i final mot Finlands Verneri Hakkinen.

Kafaei är en allsidig fighter och tog sig an den kluriga grapplern Hakkinen – som är något av en specialist på submissiongreppet Buggy Choke. 

Nästan det första som hände i öppningsronden var att Kafaei fastnade i en Buggy Choke, men han höll lugnet och lyckades klara sig till den andra ronden.

– Man inte kanske såg det men det var jävligt tajt, han va grym på marken, berättar Kafaei för Maximum Sports. När jag gick tillbaka till min hörna var det enda som cirkulerade i mitt huvud typ: ”Du ska fan få för den där, din jävel! Du kommer in i min bur och försöker ta mitt guld,” samtidigt som jag hade ont i nacken som fan!

Läs mer: Lögner, svek och manipulering – anklagelser haglar över Stockholmscoach

”Jag har inte haft det bästa förutsättningarna”

Trots den tuffa inledningen kunde Kafaei ta igen den andra och tredje ronden. Han kontrollerade sin motståndare, höll sig undan från alla submissionförsök och åstadkom mest skada. 

Efter full tid kunde Kafaei utnämnas som vinnare och därmed Nordisk Mästare i MMA år 2023.

Kafaei erkänner att storheten och äran ännu inte slagit in. 

– Alltså om jag ska vara helt ärlig har jag inte fattat det än, men självklart känns det bra. Jag har inte haft det bästa förutsättningarna som fighter i år, det är mycket skit som hände. Men som tur är så har jag haft mina kamrater som hjälpt mig och en av dem som kanske inte nämns så mycket är Kristijan Kljajic, han har utformat mig extremt mycket som fighter och har ett fighting-IQ på 10000. jag hade inte kommit så långt om jag inte hade honom i min hörna.

Trots bevis på en komplett prestation och fightingstil siktar ”Zorro” på att bli en ännu mer allsidig och farlig fighter nästa år. 

– Just nu vill jag bara höja ribban på min utveckling, hitta nya sätt inom fighting, jag vill inte bara vara en striker eller en brottare. Jag vill kunna vara en komplett fighter och det är det som är målet. Jag tar 2024 som det kommer, jag har ingenting mer som är planerat egentligen. 

Läs mer

Svenska UFC- och MMA-matcher 2023: Guide, Schema och RyktenKhamzat Chimaev med oväntat besked i natt: ”Jag vill ha fajten”Lista: Sveriges 10 bästa proffsboxare 2023

Vem vill du se Raham Kafaei möta härnäst? 

Se till att kolla in vår engelskspråkiga systersida Frontkick.online och prenumerera på vår YouTubekanal för de bästa svenska kampsportsvideorna! 

ANNONS

Inlägget Nykrönta nordiska mästaren: ”du kommer in i min bur och försöker ta mitt guld” dök först upp på Maximum Sports | Ditt hem för allt om MMA och fighting!.

Dela