Nyheter


Cornelia Holm om obesegrade motståndaren i PFL: ”Manglar henne”

Publicerat 14 september, 2023

By Sebastian Vendel-Martinez

Foto: Chris ÖnnerbyPå lördag den 30 september kommer svenska Cornelia ”Conny Future” Holm (6-5) ta sig an den obesegrade brittiske supertalangen Dakota Ditcheva (8-0) i PFL Europe 3 i Paris. 

Det är en spännande matchning i den pågående turneringen i damers flugvikt där vinnaren i finalen blir tilldelad drygt en miljon kronor! 

Hittills har Ditcheva redan slagit en svensk i turneringen: Örebros Malin Hermansson

Holm ser utmaningarna som väntar med Ditcheva, en av hennes hittills högst rankade motståndare, men välkomnar allt som väntar. 

– Jag rankar henne riktigt högt, hon är duktig, berättar Holm för Käftsmällspodden. När man kollar på hennes tidigare matcher så har hon kanske inte mött toppmotstånd. Senaste, Malin [Hermansson], är nog det bästa motståndet hon har mött.

Läs mer: Här streamar du Bellator MMA i Sverige – helt gratis

”Blir lite revansch”

Medan många inom europeisk damflugvikt fruktar Ditcheva så tonar Holm ner hoten något. Hon har redan mott toppfighters som i dagsläget befinner sig i UFC. Fighters som Lucie Pudilova och inte minst Manon Fiorot – den franska succéfightern som närmar sig en titelchans. 

– Men hon är duktig, definitivt, topp tre utav de jag mött innan. Pudilova som jag mötte, hon kom från UFC med åtta matcher, riktigt tuff fighter. Så Ditcheva är inte bättre än de jag mött tidigare, Likadant Lucie Szabova, tjeckisk tjej, jätte duktig thaiboxare också. Manon Fiorot har jag fightats mot två gånger, jag hat mött bra folk liksom!

Då Ditcheva redan har 1-0 mot svenskor så ser Holm fram emot att jämna ut ställningen och få revansch för Hermansson – som hon tränat med flera gånger. 

– Lite så känner jag, att få revansch för Malin. Det jag tänker brukar jag faktiskt se framför mig på kvällarna är att jag stryper ut henne, manglar henne med brottning och stryper ut henne, så det blir lite revansch, definitivt! 

Läs mer

Svenska UFC- och MMA-matcher 2023: Guide, Schema och RyktenKhamzat Chimaev med oväntat besked i natt: ”Jag vill ha fajten”Lista: Sveriges 10 bästa proffsboxare 2023

Hur slutar Cornelia Holm vs Dakota Ditcheva i PFL Europe 3? 

Se till att kolla in vår engelskspråkiga systersida Frontkick.online och prenumerera på vår YouTubekanal för de bästa svenska kampsportsvideorna! 

ANNONS

Inlägget Cornelia Holm om obesegrade motståndaren: ”Manglar henne” dök först upp på Maximum Sports | Ditt hem för allt om MMA och fighting!.

Dela