Nyheter


Nykrönta mästaren Jonny Touma öppnar upp efter kontroversen vid FCR 17: ”Tårar av ilska”

Publicerat 14 september, 2023

By Sebastian Vendel-Martinez

Foto: Tomasz PiwinskiFight Club Rush (FCR) 17 ägde rum i vad som blev ett underhållande och lyckat även – trots att Jonny Touma (5-2) och Renato Vidovic (4-1) inte möttes i huvudmatchen. 

Det var tänkt att herrarna skulle göra upp om den vakanta flugviktstiteln i huvudmatchen på FCR 17. Dessvärre missade Vidovic vikten och hade inte sitt tävlingskort vilket innebar att han inte kunde godkännas för att ens gå match även utan möjlighet att vinna titeln. 

Eftersom Touma hade gjort allt som begärts av honom blev Touma tilldelad flugviktstiteln på en slags walk over. Mötet mellan Touma och Vidovic har ny flyttats fram till FCR 18 den 25 november och kommer agera den förstnämndes första titelförsvar.

Läs mer: Här streamar du Bellator MMA i Sverige – helt gratis

”Vet att jag förtjänar bältet” 

Det var dock en minst sagt bitterljuv upplevelse för Touma när han tog emot bältet. 

I ett inlägg på sociala medier öppnade Touma upp om de blandade känslorna kring att krönas som mästare på ett sådant sätt.

– Ni kan se på bilderna att jag är missnöjd över hur jag fått detta bälte. Jag fällde tårar av ilska och frustration när jag fick veta att matchen blivit inställd. Jag har offrat så mycket för detta men jag vet innerst inne att jag förtjänar bältet. Jag är alltid där i tid, i rätt vikt och redo att möta vem som helst, när som helst, vart som helst. Den 25 november ska jag bevisa det för er alla!

Touma har ett matchfacit på 3-1 i FCR och har segrar i två utav sina tre senaste matcher. I sitt senaste framträdande, vilket skedde på FCR 13, ströp han ut Safi Husseini i den allra första ronden. 

Läs mer

Svenska UFC- och MMA-matcher 2023: Guide, Schema och RyktenKhamzat Chimaev med oväntat besked i natt: ”Jag vill ha fajten”Lista: Sveriges 10 bästa proffsboxare 2023

Vad tyckte du om vad som hände Jonny Touma vid FCR 17? 

Se till att kolla in vår engelskspråkiga systersida Frontkick.online och prenumerera på vår YouTubekanal för de bästa svenska kampsportsvideorna! 

ANNONS

Inlägget Nykrönta mästaren öppnar upp efter kontroversen: ”Tårar av ilska” dök först upp på Maximum Sports | Ditt hem för allt om MMA och fighting!.

Dela