Mycket frågor finns fortfarande kring UFC 300. Men nu berättar Dana White om matchen som öppnar galan.

UFC 300 har kritiserats av fansen

Det har varit en riktig snackis huruvida UFC 300 kommer leva upp till den hajp som företaget byggt upp. Dana White har gång på gång gått ut i media och lovat att jubileumsgalan kommer bli något alldeles extra. Nyligen sa han att den hittills oannonserade huvudmatchen kom få fansen att häpna.

Fansen har varit kluvna kring de matcher som hittills blivit officiella. Inte för att de är ointressanta utan då de anser att organisationen har lovat lite för mycket. Med hela fyra titelmatcher inbokade före April och UFC 300 går flera potentiella stormatcher bort. Dessutom verkar det inte bli något av Conor McGregors återkomst, åtminstone inte i tid till galan.

Inledande matchen spikad för UFC 300

Under en intervju med Las Vegas Review Journal avslöjade Dana White att galan kommer invigas med Cody Garbrandt vs. Deiveson Figueiredo. De båda har haft mästarbälten, Deiveson i flugvikt och Garbrandt i bantamvikt.

Every fight on the card could be either the main event of a Fight Night or a pay-per-view. We are opening the card… the first prelim of the night is Garbrandt vs. Figueiredo, what does that tell you?

Båda går in i matchen med en vinst i ryggen. Deiveson höll senast ett bälte 2021, till skillnad från ”No Love” som förlorade sitt 2017. Men trots det har vi sett en positiv trend arta sig för amerikanen.

Med endast en vinst på sex matcher lyckades han öppna 2023, efter två år från buren, med en vinst mot Trevin Jones. Därefter plockade han hem en andra mot Brian Kelleher.

Preliminärt matchkort

Detta är alla matcher som hittills blivit offciella.

Zhang Weili vs. Yan Xiaonan
Justin Gaethje vs. Max Holloway — BMF title fight
Charles Oliveira vs. Arman Tsarukyan
Kayla Harrison vs. Holly Holm
Aljamain Sterling vs. Calvin Kattar
Jiri Prochazka vs. Aleksandar Rakic
Jim Miller vs. Bobby Green
Bo Nickal vs. Cody Brundage
Sodiq Yusuff vs. Diego Lopes
Jessica Andrade vs. Marina Rodriguez
Cody Garbrandt vs. Deiveson Figueiredo

The post Dana White meddelar – möte mellan ex-mästarna öppnar UFC 300 appeared first on MMA & UFC NYHETER – SVERIGE.

Dela