Nya uppgifter hävdar att UFC:s tungviktsmästare Jon Jones har hamnat i nya problem med polismyndigheten.

Jon Jones anklagas för stöld och grova hot

Albuquerque Police Department svarade på ett samtal efter att en person som arbetar för ett drogtestningsföretag försökte få ett dopingtest från Jones. Detta enligt ABQ Raw News. UFC har sedan årsskiftet ett drogtestningsprogram som kallas Drug Free Sport International och det är ansvarigt för insamlingsprocessen. Under flera år samarbetade UFC med USADA, men förra året bröt UFC banden med dem och började istället kontraktera med Drug Free Sport International.

Källor som inte är auktoriserade att tala med media sa att drogtestaren märkte att Jones verkade extremt berusad och hotade med att döda testaren. Jones lyckades till och med ta testarens mobiltelefon vid ett tillfälle. Incidenten inträffade i slutet av mars, men testaren gick till en plats nära Jones hem idag för att rapportera incidenten. En sökning i domstolsregister gav inte några kriminella kallelser eller anklagelser relaterade till denna händelse fram till idag.

Testaren träffade poliser på en annan plats i nordöstra Albuquerque. APD utreder för närvarande det påstådda brottet.

Drug Free Sport International har samlat in ett test av Jones sedan årsskiftet. Detta enligt officiell statistik. Här kan läsaren ta del av statistik angående svenska fajters som Alexander ”The Mauler” Gustafssons och David Teymurs tester under året.

Förväntas möta Stipe Miocic härnäst

Jones är ingen främling för att vara i kontakt med polismyndigheten. Bland annat blev han omhändertagen av polis i Las Vegas när en patrull svarade på ett larm angående våld i nära relation.

Jones är en långvarig UFC-mästare som för närvarande tillhör tungviktdivisionen, där han också är bälteshållare. Han förväntades försvara sin tungviktstitel senare i år, men har varit borta på grund av en skadad bröstmuskel. UFC är inställda på att han kommer möta den tidigare tungviktsmästaren Stipe Miocic när han väl återvänder till buren.

The post Doping: Jon Jones anklagas för dödshot mot testare appeared first on MMA & UFC NYHETER – SVERIGE.

Dela