I slutet av april gick semifinalerna av turneringen AFN Rising Stars av stapeln. Förhandsfavoriten Anton Ringvall tog sig som väntat till final, medan en riktig doldis blev hans motståndare: Elshod Anvarov.

Anvarov gjorde sin amatördebut i turneringen och har sedan 30 september förra året tagit 3 raka vinster. Nu ställs han mot det tuffaste motståndet i Sveriges mest aktiva fighter, Anton Ringvall.

Anvarov var innan turneringen okänd för många men har hållit på med kampsport hela sitt liv. Hans grund är brottning men har även erfarenhet i thaiboxning.

– Folk trodde att jag bara var en brottare men nu har jag visat att jag även kan leverera stående. Varje match får ni se en ny sida av mig – varje gång ni tror ni vet hur bra jag är visar jag att jag ännu bättre! säger Anvarov till Maximum Sports efter galan.

LÄS MER: Anton Ringvall om finalmotståndaren: ”Respektfull med bad intentions”

”Var mycket hype runt honom, men förväntade mig inget speciellt”

Efter att ha besegrat Gustav Holmqvist och Saikhan Sulimanov på väg till semifinalen ställdes han sedan mot den hypade George Youssef från Örebro Fight Gym. Att han motståndare kom in med mycket hype var inget som rörde honom i ryggen.

– Jag tränade hårt som jag alltid gör. Det var mycket hype runt honom men jag förväntade mig inget speciellt. Jag vet vad jag är kapabel till och som jag sa innan matchen skulle det inte gå mer än två ronder.

Den 29 juni står som tidigare nämnt Anvarov inför ytterligare ett tufft test i ”Tarzan” Anton Ringvall. De två tävlar om ett proffskontrakt, prenumeration på kosttillskott samt en kostutbildning hos Gymgrossisten.

Slutligen är de garanterade 10 000 kronor om de vinner sin proffsdebut.

LÄS MER: Allstars Fight Night 6: Fullständiga resultat!

”Jag respekterar honom och det han står för”

När vi frågar Anvarov om vad han tycker om sin motståndare har han bara goda saker att säga om Ringvall. Men det finns inget annat än vinst i tankarna.

– Jag respekterar Anton och det han står för, han snackar inte onödan utan jobbar hårt och gör sitt jobb i buren. Han är en av de bästa i Sverige så när jag vinner kommer ni förstå vilken nivå jag verkligen ligger på. Jag gick in i den här turneringen för att vinna –  Kill or be killed som gäller. Ingenting annat.

Efter galan fanns möjligheten för fansen att rösta på de 3 fighters de ansåg förtjänade 10 000 kr extra på fickan. Elshod Anvarov var en av dessa tillsammans med William Swärd och Ratko Tomic!

Vem tar hem turneringen? Elshod Anvarov eller Anton Ringvall?

Se till att kolla in vår engelskspråkiga systersida Frontkick.online och prenumerera på vår YouTubekanal för de bästa svenska kampsportsvideorna!

The post Elshod Anvarov om Anton Ringvall: ”Kill or be killed som gäller” appeared first on Maximum Sports | Ditt hem för allt om MMA och fighting!.

Dela