Jönköpings Alfred Olsson har varit än av de största talangerna på den svenska amatörscenen. Nu står det klart när proffsdebuten kommer äga rum.

Alfred Olsson går proffsdebut på Wolf Fight Promotion 11

Kimura kan nu berätta att Olsson kommer gå sin första proffsmatch i samband med Wolf Fight Promotions nästa besök till Jönköping. Galan kommer gå av stapeln den 4:e maj. Den tidigare landslagsmannen har skördad framgångar i organisationen och känner sig nu redo att testa vingarna som proffs. Fajten kommer äga rum i 93 kg. Någon motståndare för drabbningen har inte offentliggjorts i nuläget. Hans senaste match ägde rum under organisationens senaste besök till Jönköping.  Då stod Niwar Barwari för motståndet och Olsson tog hem segern via domslut. Läsaren kan kolla in höjdpunkter från fajten i klippet nedan.

Under en intervju med Kimura berättar Olsson vad han kommer ta med sig från sin amatörkarriär.

 Jag har lärt mig väldigt mycket från min amatörkarriär. Både inne i buren och alla förberedelser innan med bland annat viktnedgång osv. Jag har kört mot bra folk som är duktiga fighters som hjälpt mig utvecklas i flera områden. Jag har mycket nyttig erfarenhet som jag kan använda mig av.

Han berättar även att erfarenhet av att ha fajtas på galor redan som amatör kommer underlätta klivet över till proffsscenen. Nu känner sig Olsson taggad på att få genomförde sin proffsdebut inför hemmapubliken.

Det känns otroligt. Senaste matchen jag gick hemma var fantastisk. Känslan av att höra alla skrika mitt namn och att känna igen människor inne i arenan. Det var riktigt häftigt och det kommer kännas lika bra denna gången med.

I nuläget har det inte offentliggjorts några matcher inför den kommande galan.

Vill hålla sig aktiv som proffs

Jönköping har inte varit någon framstående stad när det kommer till proffs på den den svenska proffsscenen, men Olsson misstänker att det kommer bli ändring på det i framtiden.

Jag är helt säker på att Jönköping kommer att bubbla och koka fram flera proffs, men det kanske tar något år till.

Avslutningsvis delade Olsson med sig av sina tankar och mål för framtiden.

Kortsiktigt mål är att komma in i rollen som proffs och allt vad det innebär. Jag skulle vilja köra några matcher i Wolf, men även i andra organisationer om erbjudande finns. Långsiktigt, så är det en dröm att komma till en större internationell organisation, kanske tjäna lite pengar på det här. Tanken är väl att köra två till fyra matcher om året.

I slutet av 2023 kunde Kimura avslöja attt Wolf Fight Promotion planerar tre galor under kalenderåret 2024. Efter Jönköping väntar en höstgala i Halmstad och året kommer avrundas med en, numera, traditionsenlig gala i Kalmar.

The post Exklusivt: Talangen Alfred Olsson klar för sin proffsdebut appeared first on MMA & UFC NYHETER – SVERIGE.

Dela