Floyd Mayweather, även känd som ’Money’, ser ut att återvända till ringen under sommaren för en ny match.

Legendaren fortsätter med sina uppvisningsmatcher

Legendaren befinner sig i en märklig position i sin karriär och i livet i stort. Den berömda boxaren drog sig tillbaka från professionell boxning efter en knockout-seger mot Conor McGregor i augusti 2017. Men han har inte hållit sig borta från ringen. Istället har Mayweather deltagit i flera uppvisningsmatcher.

Uppvisningsmatcher påvekar inte boxarnas professionella rekord och använder ibland större handskar och till och med huvudskydd. I sina uppvisningsmatcher har Mayweather oftast mött MMA-fighters som John Gotti III eller YouTubers som Logan Paul och Deji.

Nu är det dock dags för Mayweather att möta ett bekant ansikte i sin nästa uppvisningsmatch. Enligt en färsk rapport från ESPN:s Salvador Rodriguez på sociala medier, kommer ’Money’ återvända till boxningsringen den 24:e augusti i Mexiko.

Floyd Mayweather rapporteras möta Victor Ortiz i en uppvisningsmatch i augusti

I samband med återkomsten kommer han möta sin tidigare rival Victor Ortiz i en sorts returmatch. De två möttes första gången i september 2011.

Den kvällen var mycket kontroversiell för den långvarige mästaren. Under de tidiga ronderna försökte ’Vicious’ komma in på insidan, men blev ständigt träffad av Mayweather. I fjärde ronden fick Ortiz in boxningslegenden i hörnet och började hitta viss framgång. Men den framgången blev kortvarig.

De två blev separerade efter att Mayweather blivit skallad av Ortiz. Ortiz bad om ursäkt både före och efter separationen. Han kramade Mayweather efter att drabbningen avbrutits och vände sedan huvudet för att titta på domaren Joe Cortez. Detta gav den legendariske boxaren möjlighet att landa en perfekt träff som sänkte ’Vicious’ och säkrade en knockout-seger i fjärde ronden.

Mer än ett decennium senare är de två redo att mötas igen i en uppvisningsmatch. Sedan sin förlust mot Mayweather 2011 har det inte gått särskilt bra för Ortiz. Den 37-årige boxaren har gått 4-4-1 i ringen och tog senast en enhällig domslutsseger över Todd Manuel i maj 2022.

Det återstår att se om Ortiz kan vända på sitt öde i denna återförening, eller om Mayweather kommer att fortsätta dominera även i sina uppvisningsmatcher. Mayweather är 47 år fyllda.

The post Floyd Mayweather återvänder till ringen för match mot rival appeared first on MMA & UFC NYHETER – SVERIGE.

Dela