Den svenska världsmästaren Hanna ”Hannimal” Palmqvist (1-0) gjorde precis proffsdebut i ONE Championship – en av världens ledande organisationer!

Palmqvist ställdes mot den brittiska topptalangen Chloe Cooke i ett spännande möte mellan lovande européer.

Palmqvist inledde starkt på fötterna och satte tonen. Cooke sökte clinch med blev istället själv nedtagen till mattan där svenskan träffade med slag. I den andra ronden fortsatte Palmqvist pressa framåt med sin striking men blev själv nedtagen och spenderade mycket va ronden med att försöka försvara en rear naked choke som Cooke försökte sig på. Palmqvist fick även gult kort för att ha greppat handskarna.

Palmqvist var på hugget i den tredje ronden och höll i taktpinnen stående. Med effektiva slag, armbågar och knän var Palmqvist nära på att avsluta men tiden gick ut och hon kunde istället kamma hem ett solkart domslut.

Läs mer: Lögner, svek och manipulering – anklagelser haglar över Stockholmscoach

Har haft svårt att hitta motståndare

Palmqvist representerar GBG MAC och har utmärkt sig som en av nordens bästa damfighters i A-klass med brons i VM och EM samt ett VM-guld. De medaljerna har varit oerhört meriterande men de har också gjort det svårt för göteborskan att hitta motstånd – vilket varit hennes största bekymmer på sistone.

– Jag tog VM brons i februari och ett EM brons i September förra året, berättade Palmqvist i en tidigare intervju. Jag får inga matcher, jag försöker men alla tackar nej. Nu blir det inte lättare att få match. Jag har försökt i hela Europa men Nej! Jag är inte så bra, tycker jag, jag har inte gjort något enastående, men jag vet inte vad folk är rädda för. Det är jättefrusterande. Jag vill ju vara så aktiv som möjligt, jag är rätt ny i gamet och vill få mer erfarenhet.

Nu har Palmqvist fått en lysande start på karriären och är redo för nästa utmaning.

Läs mer

Svenska UFC- och MMA-matcher 2023: Guide, Schema och Rykten
Khamzat Chimaev med oväntat besked i natt: ”Jag vill ha fajten”
Lista: Sveriges 10 bästa proffsboxare 2023

Vad tyckte du om hur Hanna Palmqvist presterade i ONE?

Se till att kolla in vår engelskspråkiga systersida Frontkick.online och prenumerera på vår YouTubekanal för de bästa svenska kampsportsvideorna!

The post Hanna Palmqvist dominerar i ONE-debuten! appeared first on Maximum Sports | Ditt hem för allt om MMA och fighting!.

Dela