Rysslands Magomed Ankalaev vill möta mästaren i lätt tungvikt, Alex Pereira, i en drabbning under UFC 300. Nu kommer han med ett udda förslag.

Magomed Ankalaev – ”Ingen brottning”

Ankalaev besegrade Johnny Walker under den gångna helgens UFC Vegas 84. Nu anser han sig gjort tillräckligt mycket för att gjort sig förtjänt av en titelmatch i viktklassen för lätt tungvikt. Där härskar Pereira för tillfället.

Via ett inlägg på sociala medier föreslog Ankalaev att en potentiell titelmatch, inofficiellt, skulle gå under andra regler än en vanlig MMA-match. Ryssen föreslår nämligen att han och brasilianaren, som är en meriterad kickboxare, ska mötas i någon form av kickboxningsmatch där ingen brottning är tillåten. Helgens vinnare skriver även en mening som troligtvis bör tolkas som att han slår hårdare än den tidigare mellanviktsmästaren Israel Adesanya.  Ankalev försöker även sälja in fajten till UFC och organisationens president Dana White.

@AlexPereiraUFC I will make a deal like I did with Johnny no wrestling kickboxing I will test your jaw I hate much harder than Adesanya anytime anywhere @Mickmaynard2 @danawhite @ufc.

Pereira är ett av flera namn det cirkulerar rykten kring angående en huvudmatch på den kommande megagalan UFC 300. Skulle en inofficiell kickboxningsmatch för bältet i lätt tungvikt vara intressant för den historiska galan?

UFC 300 äger rum på T-Mobile Arena i Las Vegas den 13:e april.

Preliminärt matchkort

Zhang Weili vs. Yan Xiaonan (titelmatch i stråvikt)
Cody Garbrandt möter Deiveson Figueiredo
Charles Oliveira vs. Arman Tsarukyan
Jiri Prochazka vs. Aleksandar Rakic
Calvin Kattar vs. Aljamain Sterling
Cody Brundage vs. Bo Nickal

The post Ingen MMA-match? Magomed Ankalaev med Löfte till Alex Pereira appeared first on MMA & UFC NYHETER – SVERIGE.

Dela