Nyheter


Israel Adesanya pikar UFC om bonusar: ”Det kan höjas… inflationen går upp”

Publicerat 8 juni, 2023

By Sebastian Vendel-MartinezMedan många i världen handskar med höjd inflation, räntor och hyror så har UFC gjort sitt mest framgångsrika år någonsin – ekonomiskt sett. Nu tycker mellanviktsmästaren Israel Adesanya att UFC bör ge ut större bonusar för att matcha ökade levnadskostnader. 

I samtal med Logan Paul på podcasten Impaulsive berättar Adesanay att han tycker att UFC bör ge ut större bonusar framöver. I dagsläget ligger de på 50,000 dollar, men den regerande mästaren tycker de bör dubblas. 

– Jag har sagt detta, att UFC ger ibland ut 100,000 dollar för vissa matchkort. UFC 200 tror jag eller UFC 100 så gjorde de det, bonusarna låg på 100,000 dollar. När jag knockar någon så får jag vanligtvis en bonus, så jag tänker typ att mina knockouter är värda 50,000 dollar. 

Läs mer: Här streamar du Bellator MMA i Sverige – helt gratis

”Jag har sagt detta öppet…”

Adesanya berörde också faktumet att UFC nu värderas till 21.5 miljarder dollar efter sammanslagningen med WWE. Trots det så har varken bonusar eller löner ökat. 

– Sammanslagningen mellan UFC och WWE, det är ett företag som är värt 21.4 miljarder dollar! jag tänker typ, alltså de kan höjas. Det har gått ett par år, inflationen går upp. Bonusarna behöver gå upp, det är hur jag känner. Men, jag har sagt detta till dem, jag har sagt det öppet, det är inget galet. 

Härnäst inväntar Adesanya nästa titelutmanare. Om sydafrikanen Dricus Du Plessis tar sig förbi den forne mästaren Robert Whittaker så är han troligtvis näst på tur. 

Tills dess får Adesanay se hur resten av divisionen gör innan det är dags att återvända till buren. 

Läs mer

Svenska UFC- och MMA-matcher 2023: Guide, Schema och RyktenKhamzat Chimaev med oväntat besked i natt: ”Jag vill ha fajten”Lista: Sveriges 10 bästa proffsboxare 2023

Håller du med Israel Adesanya – borde UFC ge ut större bonusar? 

Se till att kolla in vår engelskspråkiga systersida Frontkick.online och prenumerera på vår YouTubekanal för de bästa svenska kampsportsvideorna! 

ANNONS

Inlägget Israel Adesanyas pik till UFC: ”Det kan höjas… inflationen går upp” dök först upp på Maximum Sports | Ditt hem för allt om MMA och fighting!.

Dela