Nyheter


VM-boxningen är tillbaka i Madison Square Garden!
– Allt inför Taylor vs. Lopez

Publicerat juni 8, 2023

By Philip Dersén

Madison Square Garden är New Yorks heligaste idrottsmark. VM-boxningen är i helgen tillbaka i den klassiska arenan. Skottlands obesegrade superstjärna Josh Taylor ställs mot hårdslående amerikanen Teofimo Lopez. Taylor fortsatt obesegrad 

Josh Taylor presenterade sig för den stora publiken under 2019. Det var året då han genom att besegra både Ivan Baranchyk och Regis Prograis, vann säsong 2 av Muhammad Ali Trophy. Turneringssegern gav honom totalt 5 miljoner pund och VM-titlarna i super-lättvikt. Sedan dess har han försvarat bältena en gång om året, men förra året stötte han på stora problem. Britten Jack Catterall gav honom hans tuffaste utmaning i karriären. Matchen var inte svår att sälja in, då båda boxarna hade perfekta matchlistor med idel segrar. 

Matchen i Glasgow blev ett ställningskrig som gick tiden ut. När den tolfte ronden hade passerat var det mästaren Taylor som åkt ner i backen under åttonde ronden och fått två öppna sår vid det vänstra ögat. De flesta experter ansåg att Taylor här hade åkt på sin första förlust, men en oenig domarkår valde att ge honom sin nittonde seger som proffs. 

Den matchen var för 16 månader sedan och därefter har Taylor hunnit bli fråntagen tre av sina VM-bälten. Det som nu återstår är WBO-titeln och det är den han åker till New York för att försvara. 

Svenska UFC- och MMA-matcher 2023: Guide, Schema och RyktenKhamzat Chimaev med oväntat besked i natt: ”Jag vill ha fajten”Lista: Sveriges 10 bästa proffsboxare 2023 Rankar: Sveriges 10 bästa boxningstalanger

 

Teofimo Lopez vill tillbaka till toppen

Även om Teofimo Lopez bara är 25 år gammal, har han både hunnit att ta tronen och fått lämna den. Under corona-pandemin var det Lopez som gjorde det omöjliga, att besegra Vasyl Lomachenko. Ukrainska stjärnan kom aldrig riktigt igång, utan Lopez tog hem ett tydligt domslut. I och med det blev han lättviktens största stjärna redan som 22-åring. Men han kom aldrig att lyckas försvara sina VM-titlar utan föll ett år senare mot George Kambosos Jr

Förre detta regenten Lopez är numera en ifrågasatt boxare. Hans förra seger mot Sandor Martin var tveksam och röster har höjts om att han skulle vara ett ”one hit wonder”. Därför blir helgens match en stor utmaning. Om Lopez vinner blir han återigen en av boxningsvärldens hetaste namn, men vid en förlust riskerar han att ses på som en föredetting. 

Inget svenskt bolag sänder

I skrivande stund är det inget svenskt bolag som har köpt rättigheterna för galan. I USA är det ESPN och ESPN+ som sänder matcherna. Medans det på de brittiska öarna är Sky Sports som förvärvat rättigheterna. Galan går av stapeln natten till söndagen. 

 

Fullständigt matchkort:

VM-match i Super-Lättvikt: Josh Taylor (C) vs. Teofimo LopezSuper-Fjädervikt: Henry Lebron vs. Carlos RamosLättvikt: Jamaine Ortiz vs. Humberto GalindoSuper-Fjädervikt: Robson Conceicao vs. Nicolas Polanco Super-Lättvikt: Omar Rosario vs. Jan Carlos Rivera Tungvikt:  Damian Knyba vs. Helaman Olguin

ANNONS

Inlägget VM-boxningen är tillbaka i Madison Square Garden! – Allt inför Taylor vs. Lopez dök först upp på Maximum Sports | Ditt hem för allt om MMA och fighting!.

Dela