Nyheter


Jonny Touma utmanar Rohulla Yousefi efter FCR 16: ”Folk har glömt vem flugviktskungen är”

Publicerat 12 7 juni, 2023

By Sebastian Vendel-Martinez

Foto: FCR MMA/ Daniel Schälander, Tomasz Piwinski I helgen gick Fight Club Rush (FCR) 16 av stapeln i Västerås. I en av de mest framemotsedda matcherna möttes Zoran Milic och Rohulla Yousefi i en toppmatch för svensk fjädervikt och Jonny Touma vill nu ta sig an vinnaren! 

Yousefi sänkte Milic i den första ronden med en brutal uppercut som hade knockat de flesta. Milic klarade inte enbart sig, men han lyckades även hota med flera rear naked choke försök i den andra ronden! Yousefi återvände dock starkt i den tredje och kunde kamma hem en seger på domslut.

Touma var på plats i Västerås och även om han såg matchen med analytiska ögon så kunde han även njuta av den som ett fan.

– Det var högt tempo i matchen, berättar Touma i intervju med Maximum Sports. Väldigt jämn och ganska lik min match mot Zoran. Den var spännande från början till slut

Inför matchen hade oddsmakarna Milic som relativt klar favorit. Touma ansåg att matchen var jämnare än vad oddsen målade upp men trodde trots det på förhand att Milic skulle kunna säkra segern. 

Yousefi visade dock en stor utveckling i matchen – något Touma uppmärksammar. 

– Jag trodde det kunde gå vilket håll som helst faktiskt, vet att båda tränar hårt. Lutade mig lite mer mot Zoran eftersom jag sett mer av han men Rohulla visade att han utvecklats och överraskade nog många.

De som spelade på underdogen Yousefi var säkerligen glada efter FCR 16.

Läs mer: Här streamar du Bellator MMA i Sverige – helt gratis

”Det finns nivåer till det här”

Touma mötte Milic i den delade huvudmatchen på FCR 9 i september 2021. Det blev ett underhållande krig där bägge fighters hade sina stunder, men i slutändan segrade Touma via delat domslut. 

Touma har tre segrar i FCR och har sedan dess även utmanat om flugviktstiteln i UAE Warriors. Han var bokad för att möta Milic i en returmatch där den vakanta flugviktstiteln stod på spel. Dessvärre tvingades Milic dra sig ur på grund av en skada och titelmatchen skrotades. 

En ny flugviktsmsätare skulle ha krönts på FCR 16 men en oavsiktligt ögonpetning i matchen mellan Amir Malekpour och Renato Vidovic ledde till att mötet ogiltigförklarades. De förväntas dock göra upp om titlen i en returmatch senare i år. 

Enligt tapology är Touma den högst rankade flugviktaren i norden. Nu vill Touma påminna fansen om sin status i svensk flugvikt genom att ta sig an Yousefi.

– Det känns som att folk här i Sverige har glömt bort vem kungen utav flugvikt är. Dags att komma tillbaka och visa det ännu en gång. Både jag och Rohulla har mött Zoran och förmodligen blir det en rematch mellan Renato vs Amir så det hade passat bra. Det finns nivåer till det här och det ska jag visa.

Efter att ha sett mötet mellan Milic och Yousefi känner Touma sig säker på seger ifall han bokas för ett möte. 

– Jag slår hårdare, jag är snabbare, jag är starkare. Jag är mer erfaren, jag är den mer kompletta fightern, säger Jonny Touma om Rohulla Yousefi. Jag är bättre än honom överallt. Låt FCR fixa ihop den matchen så ska jag som sagt visa att det finns nivåer till det här.

Inför mötet med Milic skadade Yousefi sitt knä under uppvärmningen, något han berättade i vinstintervjun. FCR 17 äger rum i Uppsala den nionde september och Touma hoppas på att möta Yousefi där. 

– Jag har hört att han skadat sitt knä. Jag önskar honom en snabb återhämtning från det. Fortsätt träna hårt och håll dig redo så ses vi i september, hälsar Touma till Yousefi. 

Läs mer

Svenska UFC- och MMA-matcher 2023: Guide, Schema och RyktenKhamzat Chimaev med oväntat besked i natt: ”Jag vill ha fajten”Lista: Sveriges 10 bästa proffsboxare 2023

Vill du se Jonny Touma mot Rohulla Yousefi? 

Se till att kolla in vår engelskspråkiga systersida Frontkick.online och prenumerera på vår YouTubekanal för de bästa svenska kampsportsvideorna! 

ANNONS

Inlägget Jonny Touma efter FCR 16: ”Folk har glömt vem flugviktskungen är” dök först upp på Maximum Sports | Ditt hem för allt om MMA och fighting!.

Dela