Nyheter


Josefine ”Thunder” Knutsson: ”Detta är min chans – inget får stå i vägen”

Publicerat 21 augusti, 2023

By Sara Abouzeedan

Foto: Andres ”Papi Chulo” ViraccaNedräkningen har börjat. Josefine ”Thunder” Lindgren Knutsson befinner sig i Las Vegas där hon och hennes team försöker navigera sig. En karriärsavgörande match väntar om ett par dagar, vilket kräver den svenska fighterns fulla fokus.

– Jag känner mig otroligt motiverad för den här möjligheten på ett taggat, men fokuserat sätt, berättar Knutsson i intervju med Maximum Sports. Många känslor på vägen, men när dagen nu närmar sig blir siktet mer inzoomat.

Knutssons insatser har gjort att många ser på henne med stora ögon. Hennes thaiboxningsbakgrund gör henne till en artist i buren och att se henne ”in action” är som att läsa en skolbok i thaiboxning, om det nu finns en sådan.

Nästa utmaning för ”Thunder ”blir att ta sig an Isis Verbeek (4-1) i en match som kan bli karriärsavgörande för bägge fighters. Matchen mellan Knutsson och Verbeek går av stapeln på tisdagens Dana White Contender Series, där ett UFC-kontrakt står på spel.

Det råder ingen tvekan om att detta är en betydelsefull möjlighet för Knutsson:

– Det betyder otroligt mycket eftersom det är en match om ett UFC-kontrakt. Detta har jag kämpat för så länge och är egentligen allt jag vill ha. Det kommer förändra hela min karriär.

I juni 2022 fick Josefine möjligheten att tävla i Road to UFC, men vinsten där resulterade inte i ett kontrakt i topporganisationen. Tisdagens match kommer ännu en gång att sätta henne på prov och hon är medveten om att det krävs mer än en vinst för att få ett UFC-kontrakt.

– Inför denna match gäller det så klart att vara redo för allt, men även att våga släppa lös mer sidor av mig själv men framför allt strikingmässigt anser jag. Det gäller inte bara att vinna, men att imponera på Dana White som sitter där. Jag tror att de flesta anser att striking är mest underhållande i en MMA-match. Vinst är inget garanti på kontrakt, men en underhållande match garanterat.

Knutsson är medveten om sina styrkor men det är ingenting som hon tar för givet. Varje dag tränar hon för att bli en bättre fighter och för att få ett så brett MMA-game som möjligt.

– Allt kan hända i en MMA-match och det gäller att ha ett så brett game som möjligt. Man kan hamna i många situationer i en MMA-match och man kan behöva fatta snabba beslut anpassat till de situationerna.

Läs mer: Här streamar du Bellator MMA i Sverige – helt gratis

”Absolut känner jag press”

Förberedelserna för tisdagens match mot Isis Verbeek har bestått av mycket sparring med fighters från Spanien, Grekland och Australien. Bland namnen finner vi även hennes senaste motståndare; Jacinta Austin.

– Det har bestått utav explosiva strikingstilar för att efterlikna min motståndare så mycket som möjligt, men även vi har även fokuserat på helheten så som press mot buren och grappling.

2021 började MMA-karriären som har plockat fram det bästa ur Josefine. I dagsläget är hon obesegrad i sina fem proffsmatcher. Det är onekligen en press att vara obesegrad, men också att vara en av få svenska damer att tävla på de större plattformarna.

– Absolut känner jag press på mig själv eftersom detta är en så stor möjlighet för allt det som jag kämpat så länge för, men jag försöker nog också att känna njutning av att få göra detta och visa hur långt jag kan gå för världen. I mitt huvud tänker jag att detta är min chans och att inget får stå i vägen för det.

Slutligen ber vi Knutsson att backa bandet tio år för att säga någonting motiverande till sig själv:

”Jag skulle nog säga att våga tro mer på mig själv och mina styrkor, men även våga gå på nya saker jag lärt mig och inte tveka så mycket”

Utifrån vad hon hittills uppvisat så har Knutsson alla anledningar att tro på sig själv. 

Läs mer

Svenska UFC- och MMA-matcher 2023: Guide, Schema och RyktenKhamzat Chimaev med oväntat besked i natt: ”Jag vill ha fajten”Lista: Sveriges 10 bästa proffsboxare 2023

Hur går det för Josefine Lindgren Knutsson i Dana Whites Contender Series? 

Se till att kolla in vår engelskspråkiga systersida Frontkick.online och prenumerera på vår YouTubekanal för de bästa svenska kampsportsvideorna! 

ANNONS

Inlägget Josefine ”Thunder” Knutsson: ”Detta är min chans – inget får stå i vägen” dök först upp på Maximum Sports | Ditt hem för allt om MMA och fighting!.

Dela