Khamzat Chimaev har ett unikt förslag till Dana White och UFC.

Khamzat Chimaev möter Robert Whittaker

Sedan vinsten mot Kamaru Usman i oktober förra året har vi inte sett ”Borz” i buren. Efter sin raketartade start i UFC, där han uppmärksammades för att ha gått två matcher på spannet av 10 dagar, saktade matchningarna ner. Sedan 2021 har han gått fyra matcher. Trots det har hajpen kring Chimaev bara fortsatt växa. Idag är han en av sportens absolut största stjärnor.

Därför blev många fans glada över nyheten att Khamzat blivit klar för en ny match. Dessutom mot meriterat motstånd i forne mellanviktsmästaren Robert Whittaker. De två kommer mötas i samband med UFC on ABC 6. Galan äger rum i Saudiarabien och de två utgör tillsammans huvudmatchen.

Vill gå 10 ronder

Twitter skrev Chimaev att han vill gå en match bestående av tio ronder. Standard är tre, fem för titel- och huvudmatcher. Det skulle innebära att ifall matchen går tiden ut hade den varat i hela 50 minuter.

I dagens MMA-klimat låter det helt bisarrt, men om man spolar tillbaka klockan några år kan vi se exempel på matcher av liknande längd. Kändast är förmodligen den mellan Kazushi Sakuraba och Royce Gracie. Matchen hade fått speciella regler på förfrågan av Gracie-familjen. Detta då Sakuraba, som gick under smeknamnet ”Gracie Hunter”, hade hamnat i en personlig konflikt med BJJ-familjen. Matchen varade i 90 minuter innan Kazushi säkrade vinsten via TKO.

Vad tänker du om Khamzats förslag? Vill du se honom gå tio ronder mot Robert Whittaker?

The post Khamzat Chimaev vill gå 10-ronders match – ”Let’s do it UFC” appeared first on MMA & UFC NYHETER – SVERIGE.

Dela